Παραδοσιακή συνταγή σουπιές με σπανάκι κλασικό, αγαπημένο, μαμαδίστικο και νηστίσιμο φαγητό με όλη της γεύση της θάλασσας!
Υλικά
Για τις σουπιές με σπανάκι
- 1 kg σουπιές καθαρισµένες
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο
- 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)
- 1 πράσο (ψιλοκομμένο)
- 6-8 φρέσκα κρεµµυδάκια με τα φύλλα τους
- 1 kg σπανάκι πλυμένο και χοντροκομμένο
- 1/2 ματσ. άνηθο
- 1/2 ματσ. µάραθο
- Χυμό από 1 λεμόνι
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τις σουπιές με σπανάκι
Πρώτα καθαρίζουμε και πλένουμε τις σουπιές.
Τις στραγγίζουμε και κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.
Κρατάμε το μελάνι τους στην άκρη.
Σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε τις σουπιές χωρίς λιπαρή ουσία και τις αφήνουμε να βγάλουν όλα τα υγρά τους.
Όταν αλλάξουν χρώμα, συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να πιουν όλα τα υγρά τους.
Τότε, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το πράσο και τα ξερά ψιλοκομμένα κρεμμύδια.
Σοτάρουμε τα υλικά για τις σουπιές με σπανάκι μέχρι τα κρεμμύδια να γίνουν διάφανα για 4-5΄.
Προσθέτουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε να πέσει όγκος τους.
Προσθέτουμε τα φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμύδια με τα πράσινα φύλλα τους.
Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι τις σουπιές και αφήνουμε να σιγοβράσουν τα υλικά μέχρι να πιει το φαγητό όλα τα υγρά του.
Στα τελευταία 5΄ του βρασμού, στύβουμε το λεμόνι και πασπαλίζουμε με τον άνηθο και τον μάραθο.
Ανακατεύουμε κι αφήνουμε να μελώσει το φαγητό και να μείνει μόνο με το λάδι του.
Οι σουπιές με σπανάκι, σερβίρονται ζεστές ή σε θερμοκρασία δωματίου.
Πηγή:https://www.argiro.gr