Σούπα θαλασσινών


Σούπα θαλασσινών

Μια εύκολη και γρήγορη σούπα που θα λατρέψει όλη η οικογένεια

Η παρακάτω συνταγή θα φέρει τη θάλασσα στο τραπέζι. Μια ελαφριά και γεμάτη θρεπτικά συστατικά σούπα θαλασσινών θα ικανοποιήσει ακόμα και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο. Μια εύκολη και γρήγορη σούπα που θα λατρέψει όλη η οικογένεια και σίγουρα όσοι αγαπούν τα θαλασσινά.

Υλικά

  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • Μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 καρότα
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • Μισό κιλό γαρίδες
  • Μισό κιλό καλαμαράκια καθαρισμένα ή χταπόδι
  • 1 κιλό μύδια, στρείδια ή κάποια άλλα οστρακοειδή
  • Κάποιο άλλο θαλασσινό της επιλογής σου (πχ, καβούρι ή αστακός)
  • 1 ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί
  • Αλάτι, πιπέρι όσο θέλουμε
  • 1 κύβος λαχανικών
  • Μία δάφνη
  • 1 κούπα ρύζι ή κάποιο άλλο όσπριο ή ζυμαρικό της επιλογής σου
  • 2-3 κουταλιές της σούπας λεμόνι

Εκτέλεση

Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί για 1-2 λεπτά. Έπειτα ψιλοκόβουμε το ξερό κρεμμύδι και το σκόρδο και τα προσθέτουμε στο λάδι να τσιγαριστούν λίγο. Στη συνέχεια μόλις τσιγαριστούν, προσθέτουμε τα καρότα σε φέτες και μετά από 1 λεπτό, ρίχνουμε μέσα τα θαλασσινά που έχουμε επιλέξει.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε για 2-3 λεπτά να πάρουν μία βράση και να τραβήξουν τα υγρά τους. Έπειτα σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι όσο θέλουμε, τον κύβο λαχανικών, μία δάφνη και το ρύζι. Στη συνέχεια ανακατεύουμε και προσθέτουμε 2-3 ποτήρια νερό και το λεμόνι και αφήνουμε τη σούπα να βράσει μέχρι να γίνει το ρύζι. Με το που μαλακώσει, κλείνουμε το μάτι και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Η πιο εύκολη και νόστιμη σούπα θαλασσινών είναι έτοιμη να την απολαύσεις!

Διαβάστε επίσης