Σούπα Πατάτας Βελουτέ

Σούπα Τραχανά

Αυτή η συνταγή, γεμάτη από αρώματα και απαλή υφή, είναι η απόλυτη αγκαλιά για την ψυχή και το σώμα σας.

Υλικά:

  • 1 κιλό πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1,5 λίτρο νερό ή λαχανικό ζωμό
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 50 γραμμάρια βούτυρο
  • Αλάτι και πιπέρι για γεύση
  • Κρέμα φρέσκα γάλακτος για σερβίρισμα (προαιρετικά)
  • Κρουτόν για διακόσμηση (προαιρετικά)

Οδηγίες:

  1. Σε ένα μεγάλο κατσαρολικό, λιώστε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετέ τα μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Προσθέστε τις πατάτες και ανακατέψτε καλά, επιτρέποντας στις γεύσεις να ενοποιηθούν. Προσθέστε το νερό ή τον λαχανικό ζωμό και αφήστε να σιγοβράσει μέχρι οι πατάτες να είναι μαλακές.
  3. Μετά το βράσιμο, χαμηλώστε τη φωτιά και προσθέστε το γάλα. Χρησιμοποιήστε ένα ρόπαλο μίξερ για να πατήσετε τα υλικά μαζί μέχρι να προκύψει μια βελούδινη υφή.
  4. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση για να ενισχύσετε τη γεύση.
  5. Σερβίρετε τη σούπα σε βαθιά μπολ και προσθέστε λίγη κρέμα φρέσκα γάλακτος στην κορυφή για μια πινελιά πολυτέλειας. Διακοσμήστε με κρουτόν αν το επιθυμείτε.