Αυτή η συνταγή, γεμάτη από αρώματα και απαλή υφή, είναι η απόλυτη αγκαλιά για την ψυχή και το σώμα σας.
Υλικά:
- 1 κιλό πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1,5 λίτρο νερό ή λαχανικό ζωμό
- 1 φλιτζάνι γάλα
- 50 γραμμάρια βούτυρο
- Αλάτι και πιπέρι για γεύση
- Κρέμα φρέσκα γάλακτος για σερβίρισμα (προαιρετικά)
- Κρουτόν για διακόσμηση (προαιρετικά)
Οδηγίες:
- Σε ένα μεγάλο κατσαρολικό, λιώστε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετέ τα μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέστε τις πατάτες και ανακατέψτε καλά, επιτρέποντας στις γεύσεις να ενοποιηθούν. Προσθέστε το νερό ή τον λαχανικό ζωμό και αφήστε να σιγοβράσει μέχρι οι πατάτες να είναι μαλακές.
- Μετά το βράσιμο, χαμηλώστε τη φωτιά και προσθέστε το γάλα. Χρησιμοποιήστε ένα ρόπαλο μίξερ για να πατήσετε τα υλικά μαζί μέχρι να προκύψει μια βελούδινη υφή.
- Προσθέστε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση για να ενισχύσετε τη γεύση.
- Σερβίρετε τη σούπα σε βαθιά μπολ και προσθέστε λίγη κρέμα φρέσκα γάλακτος στην κορυφή για μια πινελιά πολυτέλειας. Διακοσμήστε με κρουτόν αν το επιθυμείτε.