Έχει θρέψει γενιές και γενιές
Η σούπα λαχανικών που πρόκειται να ανακαλύψετε δεν είναι μόνο μια απλή συνταγή. Είναι μια αγκαλιά γεμάτη θρεπτικά συστατικά, μια μνήμη από τις γιαγιάδες που την έπλαθαν με αγάπη, ένας φόρος τιμής στη φύση που μας προσφέρει τα φρέσκα και γευστικά λαχανικά.
Υλικά:
- 2 καρότα, κομμένα σε κύβους
- 2 πατάτες, κομμένες σε κύβους
- 1 μικρό κολοκύθι, κομμένο σε κύβους
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, λεπτοκομμένες
- 1 λεπτό κομμάτι σέλινο, ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζάνι φρέσκα κομμένα ντομάτια ή ντοματάκια από κονσέρβα
- 1 λίτρο ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας
- 1/2 κ.γ. ξερό βασιλικό ή φρέσκο
- 1 κ.γ. ρίγανη
Εκτέλεση:
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, θερμαίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να γίνουν διαφανή.
- Προσθέτετε τα καρότα, τις πατάτες και το σέλινο. Σοτάρετε για 5-7 λεπτά.
- Προσθέτετε τα ντοματάκια, το κολοκύθι, τον ζωμό, τον βασιλικό και τη ρίγανη. Ανακατεύετε καλά.
- Αφήνετε τη σούπα να βράσει. Μόλις αρχίσει να βράζει, μειώνετε τη φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσει για 20-30 λεπτά, μέχρι τα λαχανικά να γίνουν μαλακά.
- Ανακατεύετε, προσθέτετε αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τις προτιμήσεις σας, και σερβίρετε ζεστή.