Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Σούπα Κολοκυθιών με Καρυκευμένο Καρότο

Απολαύστε τη ζεστασιά της φθινοπωρινής εποχής

Απολαύστε τη ζεστασιά της φθινοπωρινής εποχής με αυτή την πλούσια σούπα κολοκυθιών, η οποία συνδυάζεται τέλεια με την γλυκύτητα του καρότου και τον εξωτικό χαρακτήρα των καρυκευμάτων.

Υλικά:

  1. 500γρ. κολοκυθάκια, καθαρισμένα και κομμένα σε κομμάτια
  2. 2 μεσαία καρότα, κομμένα σε λεπτές φέτες
  3. 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  4. 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  5. 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
  6. 1 κ.σ. καρυκεύματα (π.χ. κύμινο, πάπρικα)
  7. 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  8. Αλάτι και πιπέρι, ανάλογα με την προτίμηση

Εκτέλεση:

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να γίνουν διαφανή.
  2. Προσθέστε τα κομμένα καρότα και σοτάρετε για 5 λεπτά.
  3. Προσθέστε τα κολοκυθάκια και τα καρυκεύματα, ανακατεύοντας καλά.
  4. Καλύψτε τα λαχανικά με τον ζωμό λαχανικών. Φέρτε την κατσαρόλα σε βρασμό και μειώστε τη φωτιά. Σκεπάστε και βράστε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι τα λαχανικά να γίνουν μαλακά.
  5. Με τη βοήθεια ενός μπλέντερ χειρός ή ενός κανονικού μπλέντερ, πουρέζετε τη σούπα μέχρι να γίνει λεία.
  6. Επιστρέψτε τη σούπα στην κατσαρόλα και ανακατέψτε. Διορθώστε το αλάτι και το πιπέρι ανάλογα με την προτίμηση.

Σερβίρετε ζεστή, συνοδεύοντας με φρεσκοψωμένο ψωμί για μια θρεπτική και γευστική φθινοπωρινή γεύμα.

Διαβάστε επίσης