Σούπα Κάστανο

Σούπα Τραχανά

H Σούπα Κάστανο Βελουτέ είναι η τέλεια επιλογή για να απολαύσετε την πλούσια γεύση του κάστανου

Εύκολη στην παρασκευή της, αποτελεί ένα θερμό, ευεργετικό γεύμα που θα σας ζεστάνει από την κορφή ως τα νύχια. Ακολουθήστε την συνταγή και ετοιμαστείτε να απολαύσετε τη ζεστασιά και τη γεύση του χειμώνα σε κάθε κουταλιά!

Συστατικά:

  • 500 γρ κάστανα (βρασμένα και καλυμμένα)
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 πατάτες, κομμένες σε κύβους
  • 2 καρότα, κομμένα σε κύβους
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 λίτρο λαχανικό ή κοτόπουλο ζωμό
  • 1/2 φλ. γάλα
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι

Eκτέλεση:

  1. Σε ένα μεγάλο κατσαρολικό, σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Προσθέστε τις πατάτες, τα καρότα και τα κάστανα. Ανακατέψτε καλά.
  3. Προσθέστε τον ζωμό, καλύψτε το κατσαρολικό, και αφήστε τα υλικά να βράσουν μέχρι να είναι μαλακά.
  4. Χρησιμοποιήστε μπλέντερ ή επεξεργαστή τροφίμων για να κάνετε πουρέ από τα υλικά.
  5. Επιστρέψτε το μείγμα στο κατσαρολικό, προσθέστε το γάλα, αλατοπιπερώστε και ανακατέψτε καλά.
  6. Ζεστάνετε ξανά, αλλά όχι μέχρι να βράσει.
  7. Σερβίρετε τη σούπα ζεστή, προσθέτοντας πιθανώς λίγο ακόμη γάλα για επιπλέον βελούδινη υφή.

Σημείωση: Μπορείτε να διακοσμήσετε με λίγο φρεσκοκομμένο μαϊντανό ή μια σταγόνα ελαιόλαδου πριν σερβίρετε.