Αυτό το σουφλέ σπανάκι θα το λατρέψετε!
Εύκολο σουφλέ σπανάκι με τυριά, κρέμα γάλακτος και τέλεια κρούστα. Εύκολη, γρήγορη και πεντανόστιμη συνταγή για ιδανική για τραπέζια και καλέσματα. Αυτό το σουφλέ σπανάκι θα το λατρέψετε!
Υλικά
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 700 γρ. σπανάκι πλυμένο στραγγισμένο και χοντροκομμένο
- 1 φλ. φρέσκο γάλα
- 250 γρ. κρέμα γάλακτος
- 1 φλ. τρίμματα ροκφόρ
- 6 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες και στραγγισμένες
- 1 φλ. γραβιέρα τριμμένη
- 1 φλ. κασέρι τριμμένο
- 1 συσκ. αλμυρά κράκερ
- Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Aρχικά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι ή πλασοτέ κατσαρόλα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα κρεμμύδια (ξερό και φρέσκο). Τα αφήνουμε να μαραθούν για 4΄-5΄ ανακατεύοντας. Έπειτα προσθέτουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε για 4΄-5΄ να πέσει ο όγκος του. Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και το ροκφόρ. Τρίβουμε μπόλικο πιπέρι.Τέλος αφήνουμε να πάρει βράση.
Για το ψήσιμο
Αρχικά βουτυρώνουμε καλά ένα μικρό πυρίμαχο σκεύος. Στη συνέχεια αδειάζουμε σε αυτό το αραιό μείγμα. Έπειτα προσθέτουμε τη λιαστή ντομάτα και πασπαλίζουμε με τα τριμμένα τυριά και τέλος τρίβουμε σε ψηλά κομμάτια τα κράκερ στην επιφάνεια. Στη συνέχεια ψήνουμε το σουφλέ σπανάκι στο φούρνο για 30΄ στους 200°C, να λιώσουν τα τυριά και να ροδίσει η επιφάνεια. Τέλος, όσο είναι ζεστό σερβίρεται με κουτάλι (είναι αραιό). Όταν παγώσει κόβεται σε αφράτα κομμάτια.
Πηγή: argiro.gr