Γευστικό για κάθε τραπέζι.
Ένα «ψευτοσουφλέ» ζυμαρικών είναι ό,τι πρέπει για μαζώξεις και γιορτινά τραπέζια. Αυτό εδώ, με ριγκατόνι, μπέικον, μανιτάρια και αρακά είναι εύκολο και πεντανόστιμο.
Υλικά
Μερίδες: 4-6
- 1 πακέτο (500 γρ.) ριγκατόνι
- 250 γρ. καπνιστό μπέικον (σε άκοπο κομμάτι), σε μικρά καρέ
- 150 γρ. λευκά μανιτάρια, σε λεπτές φέτες
- 200 γρ. αρακάς κατεψυγμένος
- 500 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
- 100 γρ. κασέρι, τριμμένο
- 150 γρ. κεφαλοτύρι, τριμμένο
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι ψιλοκομμένο
- σχοινόπρασο, για το σερβίρισμα
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε το «σουφλέ» με ριγκατόνι, μπέικον και τυριά, ξεκινάμε βράζοντας τα ριγκατόνι σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει για 3 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία τους.
- Τα στραγγίζουμε, τα αδειάζουμε σε μέτριο βαθύ πυρίμαχο ταψί, ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
- Ζεσταίνουμε την (άδεια πλέον) κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, μέχρι να κάψει, και ψήνουμε εκεί το μπέικον και τα μανιτάρια για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν καλά.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και τον αρακά και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει βράση.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το κασέρι και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε.
- Αδειάζουμε το όλον πάνω στα ζυμαρικά, ομοιόμορφα.
- Πασπαλίζουμε με το κεφαλοτύρι και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι η επιφάνεια να γκρατιναριστεί και να ροδίσει.
- Ξεφουρνίζουμε, πασπαλίζουμε με σχοινόπρασο και σερβίρουμε.
Πηγή:https://www.gastronomos.gr