Σουφλέ με ψωμί του τοστ

Forever Woman

Θα σας μείνει αξέχαστο!

Αυτό το πανεύκολο σουφλέ με ψωμί του τοστ να το σερβίρετε ως γεύμα με σαλάτα ή για brunch το Σαββατοκύριακο και θα σας μείνει αξέχαστο!

Υλικά 

Για το σουφλέ

  • 400 γρ. ψωμί του τοστ
  • 200 γρ. κασέρι τριμμένο
  • 250 γρ. ζαμπόν
  • 4 τρυφερά φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1-2 πρέζα/ες μοσχοκάρυδο
  • 3 φλ. γάλα φρέσκο
  • 1 φλ. κρέμα γάλακτος light
  • 5 μεγάλα αυγά
  • 2 φλ. γραβιέρα τριμμένη
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Αλάτι κατά βούληση

Για το ταψί

  • Λίγο βούτυρο ή ελαιόλαδο
  • Για το σερβίρισμα
  • Πράσινη σαλάτα

Εκτέλεση

  • Ψιλοκόβουμε το ψωμί του τοστ σε μικρά κομμάτια με ένα μαχαίρι, σε μέγεθος μπουκιάς.
  • Τα αφήνουμε στον πάγκο, μέχρι να ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα υλικά και να στεγνώσουν ελαφρά.
  • Τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, το κασέρι τριμμένο, τη μισή γραβιέρα και μία δύο πρέζες μοσχοκάρυδο.
  • Τρίβουμε πιπέρι.
  • Θα χρησιμοποιήσουμε βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος, διάστασης 30χ20 εκατοστά.
  • Αδειάζουμε τα υλικά στο πυρίμαχο σκεύος και τα στρώνουμε ώστε να είναι ομοιόμορφη η επιφάνειά τους.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά.
  • Τα χτυπάμε με μίξερ χειρός ή σύρμα για 1-2 λεπτά, ώστε να αφρατέψουν και προσθέτουμε την κρέμα, το γάλα και λίγο αλάτι.
  • Ανακατεύουμε.
  • Περιχύνουμε τα υλικά στο ταψί με το μείγμα αυγών-γάλατος.
  • Μπορούμε να τα αφήσουμε για 15 λεπτά στον πάγκο και μετά να τα ψήσουμε.
  • Ιδανικά όμως, για αφράτο αποτέλεσμα σας προτείνω να τα σκεπάσετε με μεμβράνη τροφίμων και να τα αφήσετε στο ψυγείο μερικές ώρες (από 2 ώρες έως και ολόκληρη νύχτα).

Για το ψήσιμο

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180-190°C στον αέρα.
  • Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια και να σταθεροποιηθεί το μείγμα.
  • Αφαιρούμε τη μεμβράνη.
  • Προσθέτουμε την υπόλοιπη τριμμένη γραβιέρα στην επιφάνεια και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 5 λεπτά. 

Για το σερβίρισμα

  • Γαρνίρουμε με λίγο φρέσκο θυμάρι.
  • Αφήνουμε για 10 λεπτά στον πάγκο.
  • Σερβίρουμε (βγάζουμε κουταλιές, δεν κόβεται) με πράσινη σαλάτα.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε
ακόμα