Πασπαλισμένο με ζάχαρη άχνη
Φτιάξτε ένα γρήγορο και αφράτο σουφλέ με μαρμελάδα πορτοκάλι. Πασπαλισμένο με ζάχαρη άχνη προσφέρει μια μοναδική γευστική εμπειρία!
Υλικά
- 2 κ.σ. ζάχαρη, λευκή κρυσταλλική (ψιλή) & επιπλέον για τα φορμάκια
- 4 ασπράδια αβγών
- 2 κ.σ. μαρμελάδα πορτοκάλι (να είναι σχετικά ρευστή – αν χρειαστεί, την αραιώνουμε με λίγο ζεστό νερό, αλλά αφήνουμε να κρυώσει)
- λίγο βούτυρο Lurpak για τα φορμάκια
- άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Βουτυρώνουμε έξι μικρά πυρίμαχα φορμάκια για σουφλέ και πασπαλίζουμε τον πυθμένα και τα εσωτερικά τοιχώματα με κρυσταλλική ζάχαρη. Αναποδογυρίζουμε τα φορμάκια, να πέσει η περίσσια ζάχαρης.
Χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ, προσθέτοντας σταδιακά τις 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη, μέχρι να γίνει μία σφιχτή μαρέγκα. Προσθέτουμε τη μαρμελάδα και ανακατεύουμε με μία μαρίζ. Μοιράζουμε το μείγμα στα φορμάκια και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 7- 10 λεπτά. Πασπαλίζουμε με άχνη και σερβίρουμε αμέσως.
Πηγή: steliosparliaros.gr