Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Σουφλέ με μαρμελάδα πορτοκάλι

Πασπαλισμένο με ζάχαρη άχνη

Φτιάξτε ένα γρήγορο και αφράτο σουφλέ με μαρμελάδα πορτοκάλι. Πασπαλισμένο με ζάχαρη άχνη προσφέρει μια μοναδική γευστική εμπειρία!

Υλικά

  • 2 κ.σ. ζάχαρη, λευκή κρυσταλλική (ψιλή) & επιπλέον για τα φορμάκια
  • 4 ασπράδια αβγών
  • 2 κ.σ. μαρμελάδα πορτοκάλι (να είναι σχετικά ρευστή – αν χρειαστεί, την αραιώνουμε με λίγο ζεστό νερό, αλλά αφήνουμε να κρυώσει)
  • λίγο βούτυρο Lurpak για τα φορμάκια
  • άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Βουτυρώνουμε έξι μικρά πυρίμαχα φορμάκια για σουφλέ και πασπαλίζουμε τον πυθμένα και τα εσωτερικά τοιχώματα με κρυσταλλική ζάχαρη. Αναποδογυρίζουμε τα φορμάκια, να πέσει η περίσσια ζάχαρης.

Χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ, προσθέτοντας σταδιακά τις 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη, μέχρι να γίνει μία σφιχτή μαρέγκα. Προσθέτουμε τη μαρμελάδα και ανακατεύουμε με μία μαρίζ. Μοιράζουμε το μείγμα στα φορμάκια και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 7- 10 λεπτά. Πασπαλίζουμε με άχνη και σερβίρουμε αμέσως.

Πηγή: steliosparliaros.gr

Διαβάστε επίσης