Γεμάτο Ω3 λιπαρά και υπερτροφές!
Μια καταπληκτική συνταγή για σολομό στη λαδόκολλα με πολύχρωμες φακές θα εντυπωσιάσει. Αυτός ο σολομός στη λαδόκολλα, είναι από τα πιο νόστιμα και υγιεινά πιάτα που έχουμε μοιραστεί. Γεμάτο Ω3 λιπαρά και υπερτροφές!
Υλικά
Σολομό
- 2 φιλέτα φρέσκο σολομό
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- Λίγες λεπτοκομμένες φέτες φινόκιο
- Λίγο άνηθο
- 1 λεμόνι (το ξύσμα και το χυμό του)
- Αλάτι
- Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
- Αντικολλητικό χαρτί ψησίματος
Ντρέσινγκ μουστάρδας
- 1/3 φλ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 1/2 λεμόνι (το χυμό του)
- 1/2 πορτοκάλι (το χυμό του)
- Αλάτι
Πολύχρωμες φακές
- 1 φλ. βρασμένη ψιλή φακή
- 1/2 φλ. κινόα βρασμένη
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κρεμμύδια φρέσκα
- 1 κόκκινη πιπεριά
- Λίγο ψιλοκομμένο φινόκιο
- 2 τριμμένα καρότα
- Λίγο ρόδι καθαρισμένο
- Λίγο καλαμπόκι βρασμένο
- Λίγο άνηθο και μαϊντανό
Για το σολομό
- Βάζουμε στη λαδόκολλα τα φιλέτα του σολομού με την πέτσα να ακουμπάει στη λαδόκολλα.
- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και σφραγίζουμε το πακέτα.
- Βάζουμε σε ταψί τα πακέτα με το σολομό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC για περίπου 20 λεπτά, ανάλογα με το πάχος του φιλέτου.
- Ενώνουμε όλα τα υλικά για τις πιρουνάτες φακές σε ένα μπολ και περιχύνουμε με το ντρέσινγκ.
- Χτυπάμε με σύρμα όλα τα υλικά μέχρι να έχουμε μια πυκνή υφή.
Πηγή: argiro.gr