Σοκολατόπιτα από σοκολατένια πασχαλινά αυγά
Όσοι έχετε παιδιά στο σπίτι, σίγουρα έχετε leftovers μπόλικης σοκολάτας από ανοιγμένα σοκολατένια αυγά. Η σοκολατόπιτα με σοκολατένια πασχαλινά αυγά είναι η ιδανική συνταγή για να τα αξιοποιήσεις.
Υλικά
Για τη σοκολατόπιτα
- 250 γρ. βούτυρο
- 250 γρ. σοκολάτα 60%
- 250 γρ. ζάχαρη
- 4 αυγά
- 2 κ.σ. λικέρ της αρεσκείας σας
- 60 γρ. αλεύρι
- 150 γρ. λευκή σοκολάτα
- Για το σερβίρισμα
- Παγωτό βανίλια
Για τη σάλτσα καραμέλας με φυστικοβούτυρο
- 250 γρ. κρέμα γάλακτος
- 120 γρ. φυστικοβούτυρο
- 60 γρ. μαύρη μαλακή ζάχαρη
- 1 μπάρα σοκολάτας καραμέλα-φιστίκι
- 1 κ.σ. μέλι
Εκτέλεση
- Βουτυρώνουμε πρώτα και πασπαλίζουμε με κακάο μικρό πυρίμαχο σκεύος 24 εκ.
- Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο.
- Προσθέτουμε το λικέρ και αφήνουμε λίγο στην άκρη να κρυώσει.
- Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη με μίξερ χειρός να κρεμώσουν, να ασπρίσουν και να αφρατέψουν για λίγα λεπτά.
- Προσθέτουμε το αλεύρι και τη λιωμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε να ενωθούν.
- Ρίχνουμε τη λευκή σοκολάτα κομμένη σε κομματάκια και απαλά ανακατεύουμε.
- Αδειάζουμε στο σκεύος και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC στον αέρα για 20′ μέχρι η επιφάνεια να κάνει κρούστα που σπάει αλλά η καρδιά του να παραμείνει υγρή και να τρέχει υγρή σοκολάτα.
Για τη ρευστή σάλτσα καραμέλας
- Ψιλοκόβουμε την μπάρα σοκολάτας και την βάζουμε, καθώς κι όλα τα υπόλοιπα υλικά, σε μικρή κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά να λιώσουν.
- Από την ώρα που θα πάρει βράση βράζουμε για 4′ σε μέτρια φωτιά να πυκνώσει.
- Δεν την παγώνουμε γιατί θα σφίξει πολύ. Θα γίνει σαν καραμέλα γάλακτος.
- Σε περίπτωση που κρυώσει και σφίξει απλά την ζεσταίνουμε λίγο να μαλακώσει.
Πηγή: argiro.gr