Αυτή η σοκολατόπιτα είναι σκέτη κόλαση
Αυτή η σοκολατόπιτα είναι σκέτη κόλαση και φτιάχνεται χωρίς αλεύρι! Η συνταγή είναι παράδειγμα για το πως μπορούμε να φτιάχνουμε νόστιμα γλυκά ακόμα και όταν πιστεύουμε πως μας λείπουν ‘βασικά’ υλικά!
Υλικά
- 6 κρόκοι
- 200 γρ. ζάχαρη
- 100 γρ. βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου
- 50 γρ. κακάο
- 120 γρ. ινδοκάρυδο
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κ.σ. μπέικιν
- 6 ασπράδια
- 100 γρ. κουβερτούρα
- 50 γρ.γάλα
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Βάζουμε στη κουζινομηχανή τους 6 κρόκους, τη ζάχαρη, και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχι να ασπρίσουν, μόλις ασπρίσουν, ρίχνουμε 100 γρ. βιτάμ και χτυπάμε, προσθέτουμε 50 γρ. κακάο, 1 κ.σ. μπέικιν, 1 πρέζα αλάτι, ανακατεύουμε μέχρι να σταθεροποιηθούν.
- Προσθέτουμε 120 γρ. ινδοκάρυδο και αναμειγνύουμε με κουτάλα ή σπάτουλα.
- Χτυπάμε 6 ασπράδια αυγών μέχρι να γίνουν μαρέγκα και την προσθέτουμε στο μείγμα μας ανακατεύοντας.
- Σε βουτυροκαμμένο ταψί 22 εκ. βάζουμε το μείγμα μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις, στους 180 βαθμούς για περίπου 30’ – 35’.
- Για το γλάσο λιώνουμε 100 γρ. κουβερτούρα και 50 γρ. γάλα σε φούρνο μικροκυμάτων και περιχύνουμε με αυτό το γλυκό μας, απλώνοντας με σπάτουλα.
Πηγή: dimitrismichailidis.com