Θα σας προσφέρει μια πλούσια γευστική εμπειρία
Αυτή η απλή σοκολατένια σπιτική συνταγή θα σας προσφέρει μια πλούσια γευστική εμπειρία και θα ικανοποιήσει τις λαχταριές σας για σοκολάτα.
Υλικά:
- 200γρ. σκούρα σοκολάτα
- 100γρ. βούτυρο
- 150γρ. ζάχαρη
- 3 αυγά
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. βανίλια
- 100γρ. αλεύρι
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Σε ένα κατσαρολάκι, λιώνουμε το βούτυρο και τη σοκολάτα σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να έχουν λιώσει εντελώς. Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώνει για μερικά λεπτά.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα αυγά, το αλάτι και τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά.
- Σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι η ζύμη να είναι ομοιογενής.
- Εκχύνουμε τη ζύμη σε ένα ταψί που έχει ντυθεί με λαδόκολλα ή ψιχουλωτό χαρτί ψησίματος.
- Ψήνουμε για περίπου 20-25 λεπτά ή μέχρι να είναι στεγνή όταν βάζουμε ένα μαχαίρι ή ξυλάκι μέσα.
- Αφήνουμε να κρυώνει, κόβουμε σε τετράγωνα και σερβίρουμε.
Αυτή η σοκολατόπιτα είναι τέλεια όταν σερβίρεται με μια μπάλα παγωτού βανίλιας ή με λίγο σαντιγί στην κορυφή!