Σοκολατένιο κέικ χωρίς αλεύρι με υγρή σοκολατα στην καρδιά του
Σοκολατένιο κέικ υγρής σοκολάτας χωρίς αλεύρι, με λίγα υλικά σε λίγα λεπτά. Άσε το να κρυώσει για να το ξεφορμάρεις.
Υλικά
- 450 γραμ. σοκολάτα (60-70 % περιεκτικότητα σε κακάο)
- 200 γραµ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 5 μεγάλα αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 100 γραμ. ζάχαρη
- 4 κ.σ. κονιάκ ή ρούμι μαύρο
- 2 πρέζες αλάτι
Eκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C στον αέρα.
- Θα ψήσουμε στη μεσαία σχάρα.
- Bουτυρώνουμε μια φόρμα για κέικ δαχτυλίδι 22 εκ. χωρίς τρύπα ή 24 εκ. φόρμα βαθιά.
- Στρώνουμε λαδόκολλα στη βάση.
- Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο.
- Τα βάζουμε σε μπεν μαρι, σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτουμε το κονιάκ.
- Αφήνουμε λίγο να κρυώσει το μείγμα για το κέικ.
- Χτυπάμε με το μίξερ χειρός τα αυγά με τη ζάχαρη σε μίξερ χειρός για 6-7 ‘, μέχρι να γίνουν αφράτη κρέμα με απαλό κίτρινο χρώμα και να στέκονται οι κορυφές όταν σηκώνουμε το σύρμα του μίξερ.
- Αναδιπλώνουμε τα χτυπημένα αυγά στη λιωμένη σοκολάτα, ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα μέχρι να μη φαίνονται καθόλου στη σοκολάτα και αδειάζουμε στην φόρμα.
- Ψήνουμε για 30 λεπτά.
- Το κέικ θα φουσκώσει πολύ, αλλά μετά που θα βγει από το φούρνο θα κάτσει.
- Αφήνουμε να κρυώσει στη φόρμα.
- Πρέπει να κρυώσει τελείως για να το ξεφορμάρουμε.
- Το κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε με παγωτό ή χτυπημένη κρέμα και φρούτα.
- Αν θέλετε να ψήσετε στις αντιστάσεις, θα ψήσετε στους 180 °C, για 35΄στην κάτω σχάρα του φούρνου.
Πηγή: argiro.gr