Αυτό το σοκολατένιο κέικ θα σας ζεστάνει και θα σας προσφέρει μια υπέροχη γευστική εμπειρία του χειμώνα!
Υλικά:
- 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 φλιτζάνι κακάο
- 1 κ.γ. μπέικινγκ πάουντερ
- 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
- 1/4 κ.γ. αλάτι
- 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
- 2 μεγάλα αυγά
- 1/2 φλιτζάνι γάλα
- 1/4 φλιτζάνι βούτυρο, λιωμένο
- 1/4 φλιτζάνι λάδι
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1/2 φλιτζάνι ζεστό νερό
Eκτέλεση:
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C και λαδώνετε ένα ταψί για κέικ.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύετε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικινγκ πάουντερ, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι.
- Σε ένα δεύτερο μπολ, χτυπήστε μαζί τη ζάχαρη, την καστανή ζάχαρη, τα αυγά, το γάλα, το βούτυρο, το λάδι και το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να ενσωματωθούν καλά.
- Προσθέστε τα υγρά συστατικά στα ξηρά και ανακατέψτε μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιόμορφη ζύμη.
- Προσθέστε το ζεστό νερό και συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθεί.
- Χύστε τη ζύμη στο ταψί και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30-35 λεπτά ή μέχρι να ελέγξετε με ένα καθαρό μαχαίρι που να βγαίνει καθαρό.
- Αφήστε το κέικ να κρυώσει για λίγο πριν το κόψετε.
Image by azerbaijan_stockers on Freepik