Ιδέες για το γιορτινό γλυκό της χρονιάς
Μια εύκολη σοκολατένια βασιλόπιτα με σοκολάτα και φουντούκι. Γίνεται με «καμένο» βούτυρο και αποκτά βαθιά αρώματα καβουρδισμένου ξηρού καρπού και μελάσας.
Ο Γιώργος Πλατινός, με θητεία στο εστιατόριο Σπονδή, στο Lycabettus και στο Τhroubi στη Σαντορίνη, θεωρείται από τους συναδέλφους του ένας από τους καλύτερους Έλληνες ζαχαροπλάστες. Τώρα στο ζαχαροπλαστείο The Zillers Pastry Bar, που ανήκει στο ομώνυμο ξενοδοχείο, σε απόσταση αναπνοής από τη Μητρόπολη ετοιμάζει καθημερινά μια μικρή κολεξιόν από αριστοτεχνικά γλυκά που μπορείς να αγοράσεις για το σπίτι, αλλά και «καθιστά» επιδόρπια για όποιον θέλει να ζήσει μια διαφορετική εμπειρία και να δώσει ραντεβού για γλυκό στο κέντρο
Υλικά
Μερίδες: για ταψί διαμέτρου 24 εκΔιαδικασία
- Για να φτιάξουμε τη σοκολατένια βασιλόπιτα με φουντούκι, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 160- 170°C, στον αέρα.
- Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι διαμέτρου 24 εκ. και πασπαλίζουμε τον πάτο και τα τοιχώματα με καστανή ζάχαρη.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την άχνη με τη σκόνη φουντουκιού, το μέλι, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ με ένα σύρμα.
- Προσθέτουμε σταδιακά τα ασπράδια ανακατεύοντας συνεχώς και στη συνέχεια ρίχνουμε το καβουρδισμένο βούτυρο, καυτό, και τις σταγόνες κουβερτούρας.
- Ανακατεύουμε έτσι ώστε η σοκολάτα να μισολιώσει από τη θερμοκρασία του βουτύρου.
- Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί που προετοιμάσαμε, προσθέτοντας και το φλουρί.
- Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 25-30 λεπτά. Αφήνουμε ένα δεκάλεπτο να κρυώσει ελαφρώς και ξεφορμάρουμε.
- Αφήνουμε τη βασιλόπιτα να κρυώσει εντελώς και την πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κακάο.
Πηγή:https://www.gastronomos.gr/