Σοκολατένια τούρτα Όπερα


Μια πεντανόστιμη τούρτα που θα λατρέψουν οι chocolovers της παρέας

Η γαλλική σοκολατένια τούρτα Όπερα είναι ο παράδεισος για όσους λατρεύουν τη σοκολάτα. Μπορεί η συνταγή να σε παιδέψει αλλά η γεύση της θα σε ανταμείψει! Πάμε να δούμε λοιπόν πως να φτιάξεις και εσύ τη γαλλική τούρτα Όπερα!

Υλικά:

Παντεσπάνι:

  • 8 αυγά
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 225 γρ. αλεύρι
  • Βούτυρο
  • 25 γρ. σκόνη κακάο

Κρέμα:

  • 4 κρόκους αυγών
  • 375 γρ. ζάχαρη
  • 250 γρ. βούτυρο
  • Άρωμα καφέ
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

Σιρόπι:

  • 250 γρ. νερό
  • 125 γρ. ζάχαρη
  • Ρούμι

Εκτέλεση

Για την 1η στρώση παντεσπάνι: Αρχικά, δουλεύεις σε μπεν μαρί τα 4 αυγά και τα 125 γρ. ζάχαρη. Μόλις είναι έτοιμα τα βγάζεις από το μπέν μαρί και τα χτυπάς καλά μέχρι να κρυώσουν. Έπειτα προσθέτεις σιγά σιγά 125 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο. Στη συνέχεια Απλώνεις σε ένα στρογγυλό ταψάκι το παντεσπάνι έτσι ώστε να έχει 1 πόντο πάχος, αφού προηγουμένως έχετε καλύψει την επιφάνεια του ταψιού με λαδόκολλα. Το ψήνεις για 5’ στο φούρνο στους 240°. Στη συνέχεια προετοιμάζεις τη δεύτερη στρώση παντεσπάνι με 4 αυγά, 125 γρ. ζάχαρη, 100 γρ. αλεύρι με κακάο και το ψήνεις.

Για την κρέμα: Περιχύνεις 250 γρ. ζάχαρη με 75 γρ. νερό και τα βράζεις λίγο. Χτυπάς τους κρόκους των αυγών, προσθέτεις το σιρόπι, το βούτυρο σε μικρά κομματάκια και αρωματίζεις με άρωμα καφέ. Για να φτιάξεις την κρέμα, βράζεις την κρέμα γάλακτος και αφού την βγάλεις από την φωτιά προσθέτεις τη σοκολάτα σε κομματάκια και ανακατεύεις.

Προετοιμάζεις το σιρόπι με νερό και ζάχαρη, αρωματίζεις με λίγο ρούμι και 2-3 σταγόνες άρωμα καφέ. Κόβεις το παντεσπάνι σε δύο δίσκους διαμέτρου 20 εκ. Περιβρέχεις το ένα παντεσπάνι με το σιρόπι και το τοποθετείς στη βάση του γλυκού. Το αλείφεις κρέμα βάζεις από πάνω το άσπρο παντεσπάνι και ξανά μια στρώση κρέμα.

Το βάζεις στο ψυγείο μέχρι να δέσει και σερβίρεις!

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε
ακόμα