Περιέχει αληθινή σοκολάτα
Υλικά
Μερίδες: 2
- 200 γρ. κουβερτούρα με 50-55% κακάο, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
- 200 ml γάλα
- 50 ml νερό
- 10 γρ. κακάο
- λίγη κρέμα γάλακτος με 35-36% λιπαρά, χτυπημένη σε σαντιγί, για το σερβίρισμα
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε σοκολάτα βιεννουά, σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το νερό και το κακάο και την τοποθετούμε στη φωτιά.
- Όταν πάρει βράση, προσθέτουμε την τεμαχισμένη κουβερτούρα και αφήνουμε να βράσει σε σιγανή φωτιά για 15 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
- Σουρώνουμε το ρόφημα μέσα σε μια άλλη κατσαρόλα και το αφήνουμε να κρυώσει, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
- Προτού σερβίρουμε, τη ζεσταίνουμε ξανά σε χαμηλή φωτιά, τόσο που να είναι ζεστή, αλλά όχι καυτή.
- Μοιράζουμε σε δύο φλιτζάνια και σερβίρουμε στο καθένα από 1 κουταλιά της σούπας άγλυκη σαντιγί.
Πηγή:https://www.gastronomos.gr/








