Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Σοκολάτα βιεννουά

Περιέχει αληθινή σοκολάτα

Υλικά

Μερίδες: 2

  •  200 γρ. κουβερτούρα με 50-55% κακάο, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
  •  200 ml γάλα
  •  50 ml νερό
  •  10 γρ. κακάο
  •  λίγη κρέμα γάλακτος με 35-36% λιπαρά, χτυπημένη σε σαντιγί, για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε σοκολάτα βιεννουά, σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το νερό και το κακάο και την τοποθετούμε στη φωτιά.
  2. Όταν πάρει βράση, προσθέτουμε την τεμαχισμένη κουβερτούρα και αφήνουμε να βράσει σε σιγανή φωτιά για 15 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
  3. Σουρώνουμε το ρόφημα μέσα σε μια άλλη κατσαρόλα και το αφήνουμε να κρυώσει, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
  4. Προτού σερβίρουμε, τη ζεσταίνουμε ξανά σε χαμηλή φωτιά, τόσο που να είναι ζεστή, αλλά όχι καυτή.
  5. Μοιράζουμε σε δύο φλιτζάνια και σερβίρουμε στο καθένα από 1 κουταλιά της σούπας άγλυκη σαντιγί.

Πηγή:https://www.gastronomos.gr/

Διαβάστε επίσης