Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Σκιουφιχτά με δίκταμο, λουίζα και ελαιόλαδο

Χορταστικό γεύμα!

Τα ζυμαρικά βράζουν σε νερό που αρωματίζουμε με βότανα και αποκτούν φίνα γεύση. Με το ξινοτύρι, τα αμύγδαλα και το φρουτώδες ελαιόλαδο, γίνονται πιάτο περιωπής.

Υλικά

Μερίδες: 4-6

  •  120 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο από την ποικιλία Μανάκι
  •  500 γρ. σ(κ)ιουφιχτά (παραδοσιακά στριφτά ζυμαρικά)
  •  2 φακελάκια (περίπου 1 γρ. το καθένα) δίκταμο
  •  2 φακελάκια χαμομήλι
  •  4 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες και ελαφρώς κοπανισμένες
  •  1 κουτ. γλυκού λουίζα ξερή, τριμμένη
  •  80 γρ. αμύγδαλα, χοντροκομμένα
  •  1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
  •  160 γρ. ξινοτύρι, θρυμματισμένο
  •  αλάτι, χοντροτριμμένο μαύρο πιπέρι

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τα σφιουφιχτά με δίκταμο, λουίζα και ελαιόλαδο, ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε μια ζεστή κατσαρόλα το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο και μαύρο πιπέρι χοντροτριμμένο για περίπου 2-3 λεπτά, μέχρι να αρωματιστεί το ελαιόλαδο. Αφαιρούμε το σκόρδο και το ψιλοκόβουμε. Το αφήνουμε στην άκρη.
  2. Προσθέτουμε στο λάδι το αμύγδαλα και τα σοτάρουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν απαλά.
  3. Παράλληλα, σε μια βαθιά κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, στο οποίο έχουμε ρίξει και το δίκταμο με το χαμομήλι, βράζουμε τα ζυμαρικά για 1 λεπτό λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στις οδηγίες της συσκευασίας.
  4. Με μια τρυπητή κουτάλα βγάζουμε τα ζυμαρικά από την κατσαρόλα (χωρίς να τα σουρώσουμε), τα βάζουμε στο σκεύος με το λάδι και τα αμύγδαλα, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο, τη λουίζα, το τυρί και τον μαϊντανό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου 1 λεπτό, ανακατεύοντας.
  5. Σερβίρουμε αμέσως.

Πηγή:https://www.gastronomos.gr

Διαβάστε επίσης