Συνταγή για την τέλεια Πορτοκαλόπιτα!
Φτιάξτε την αυθεντική, ζουμερή και σιροπιαστή πορτοκαλόπιτα με φύλλα κρούστας! Σερβίρετε με παγωτό για έξτρα απόλαυση.
Συστατικά
Για το σιρόπι
- 350 γρ. νερό
- 350 γρ. χυμός πορτοκάλι ΟΛΥΜΠΟΣ
- 525 γρ. ζάχαρη
Για την πορτοκαλόπιτα
- 450 γρ. φύλλο κρούστας
- 7 αυγά, μεσαία
- 300 γρ. ζάχαρη
- 375 γρ. Στραγγιστό Γιαούρτι 2% ΟΛΥΜΠΟΣ
- 150 γρ. ηλιέλαιο
- 1 βανιλίνη
- ξύσμα απο 3 πορτοκάλια
- 12 γρ. μπέικιν πάουντερ
Μέθοδος Εκτέλεσης
Αρχικά ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα το νερό, το φυσικό χυμό πορτοκάλι και τη ζάχαρη. Σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε το σιρόπι μέχρι να βράσει. Αφού αρχίσει να βράζει περιμένουμε για 4′ και ύστερα αποσύρουμε από τη φωτιά. Έπειτα χύνουμε το σιρόπι σε ένα μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως. Στη συνέχεια κάνουμε ρολό το φύλλο κρούστας και έπειτα κόβουμε το ρολό σε κομμάτια πάχους 1 εκ.
Τα ανοίγουμε με τα χέρια και τα τοποθετούμε σε μπολ και σε ένα διαφορετικό μπολ σπάμε τα αυγά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη στα αυγά και ανακατεύουμε με σίρμα. Βάζουμε στο μείγμα το Στραγγιστό Γιαούρτι 2% ΟΛΥΜΠΟΣ και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε στο μείγμα το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε στο μείγμα τη βανιλίνη, το ξύσμα από τα πορτοκάλια, το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά μαζί.
Χύνουμε το μείγμα μέσα στο μπολ με το κομμένο φύλλο κρούστας και ανακατεύουμε με τα χέρια. Ρίχνουμε το μείγμα σε λαδωμένο ταψί 25×35 εκ. και το απλώνουμε ομοιόμορφα με μία σπάτουλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 170 για περίπου 25′-35′. Μόλις βγάλουμε απο τον φούρνο την πορτοκαλόπιτα περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι.
Πηγή: dimitrismichailidis.com