Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Σιροπιαστά Μαντηλάκια βανίλιας

Ένα εξαιρετικό και νηστίσιμο γλύκισμα για μικρούς και μεγάλους!

Ακόμα και στις μέρες νηστείας μπορείτε να φτιάξετε και να προσφέρετε ένα από τα πιο νόστιμα γλυκά! Υπέροχα και γευστικά σιροπιαστά μαντηλάκια με βελούδινη κρέμα βανίλιας! Ένα εξαιρετικό και νηστίσιμο γλύκισμα για μικρούς και μεγάλους!

Υλικά

Κρέμα

  • 280 γρ. ζάχαρη
  • 110 γρ. αλεύρι
  • 650 γρ. νερό
  • 2 βανιλίνες 
  • 1 κ.σ. βιτάμ
  • 400 γρ. φυτική κρέμα γάλακτος

Σιρόπι

  • 730 γρ. ζάχαρη 
  • 610 γρ. νερό
  • 1 βανιλίνη

Φύλλο

  • 1 κιλό σφολιάτα  
  • ζαχαρόνερο 
  • τριμμένα αμύγδαλα 

Μέθοδος Εκτέλεσης

Αρχικά σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι, το νερό και ανακατεύουμε καλά μέχρι να βράσει. Έπειτα προσθέτουμε τις βανιλίνες ανακατεύοντας και το βιτάμ συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Στη συνέχεια σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσει τελείως.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη φυτική κρέμα γάλακτος και χτυπάμε με το μίξερ χειρός μέχρι να γίνει σαντιγύ. Έπειτα προσθέτουμε λίγο λίγο το μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε απαλά με τη σπάτουλα. Στη συνέχεια απλώνουμε τη σφολιάτα μας και την κόβουμε σε 16 ίσα τετράγωνα κομμάτια. Αλείφουμε με ζαχαρόνερο και τα διπλώνουμε διαγώνια να σχηματιστούν τριγωνάκια, πατάμε μόνο τις άκρες των τριγώνων για να κολλήσουν.

Σε ταψί με λαδόκολλα απλώνουμε τα τρίγωνά μας, τα τρυπάμε με ένα πιρούνι, αλείφουμε με ζαχαρόνερο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις, στους 200 βαθμούς, μέχρι να ροδίσουν. Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν. Στη συνέχεια σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό, ανακατεύουμε μέχρι να βράσει και προσθέτουμε τη βανιλίνη ανακατεύοντας.

Βουτάμε τα κρύα μαντηλάκια στο καυτό σιρόπι, για περίπου 20” δευτερόλεπτα και τα αφήνουμε να κρυώσουν για 10′ λεπτά. Τέλος τα ανοίγουμε στη μέση, δίχως να σπάσουν, γεμίζουμε κρέμα με το κορνέ μας, γαρνίρουμε με τριμμένα αμύγδαλα και σερβίρουμε.

Πηγή: dimitrismichailidis.com

Διαβάστε επίσης