Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Σιμιγδαλένιος χαλβάς με φουντούκι και πορτοκάλι

Μυρωδάτος και πανέυκολος

Σιμιγδαλένιος χαλβάς με φουντούκι και πορτοκάλι

Υλικά

Μερίδες: 6-7

  •  100 ml ελαιόλαδο με απαλή γεύση
  •  200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  •  300 γρ. μαλακή καστανή ζάχαρη
  •  2 πορτοκάλια (χυμός και ξύσμα)
  •  400 ml νερό
  •  50 γρ. φουντούκια

Για το σερβίρισμα

  •  50 γρ. κουκουνάρι, καβουρδισμένο
  •  1 κουτ. γλυκού κανέλα
  •  1/2 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο, φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τον σιμιγδαλένιο χαλβά με φουντούκι και πορτοκάλι προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και ψήνουμε σε ένα ταψάκι τα φουντούκια για 8 λεπτά, μέχρι να καβουρδιστούν.
  2. Όταν βγουν από τον φούρνο και όσο είναι ακόμη ζεστά, τα τυλίγουμε σε μια πετσέτα και τα τρίβουμε απαλά μεταξύ τους για να φύγουν οι φλούδες.
  3. Κόβουμε τα καθαρισμένα φουντούκια σε χοντρά κομμάτια.
  4. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τον χυμό και το ξύσμα από τα πορτοκάλια μαζί με τη ζάχαρη και το νερό.
  5. Βράζουμε μέχρι το σιρόπι να δέσει και να «κατέβει» κατά 1/3.
  6. Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε πολύ χαμηλή φωτιά και καβουρδίζουμε το σιμιγδάλι για 15-20 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να μοσχομυρίσει (το χρώμα του θα παραμείνει λευκό γιατί το ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά).
  7. Αποσύρουμε και προσεκτικά αδειάζουμε μέσα το ζεστό σιρόπι και τα φουντούκια.
  8. Ανακατεύουμε καλά και επαναφέρουμε σε μέτρια φωτιά για ακόμα 10-15 λεπτά, ανακατεύοντας μέχρι να τραβήξει καλά όλα τα υγρά και να χυλώσει ο χαλβάς.
  9. Τον αδειάζουμε σε μια λαδωμένη φόρμα της αρεσκείας μας ή σε ατομικά φορμάκια ή μπολάκια και αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 1 ώρα.
  10. Σερβίρουμε με λίγο κουκουνάρι και πασπαλίζουμε με κανέλα και μοσχοκάρυδο.

Πηγή:https://www.gastronomos.gr

Διαβάστε επίσης