Σε πόλεμο με τον καθρέφτη

Image by Freepik

Η αρχή της ζωής μου το 2003. Μιας ζωής γεμάτη αγάπη, όνειρα, αισιοδοξία, φιλοδοξίες επιτυχίες

Πάντα μες στον αθλητισμό με υπέροχο γραμμωμένο σώμα και τον θαυμασμό από όλους αλλά δυστυχώς δεν θαύμαζα εγώ τον εαυτό μου. Κάθε φόρα το είδωλο το καθρέφτη μου ήταν διαφορετικό και εγώ αντί από έφηβη να γίνομαι γυναίκα ,δυστυχώς γινόμουν παιδάκι. Άχρωμο και κίτρινο δέρμα ξηρό, μωβ νυχιά λίγα μαλλιά. Ένα θλιμμένο βλέμμα και μελαγχολικά μάτια. Δεν ήξερα τι ήθελα και τι μπορούσα να καταφέρω αλλά ήθελα να τραβήξω την προσοχή και διάλεξα λάθος τρόπο να με αγαπάνε.

Χωρίς να το καταλάβω έκανα κακό στον εαυτό μονόπαντα δίπλα μου η οικογένεια μου και ελάχιστοι φίλοι να με παρηγορούν να με στηρίζουν. Συγγνώμη μπαμπά ,συγγνώμη μαμά αλλά δεν άκουγα γιατί είχα ένα συγκεκριμένο πρότυπο μες στο μυαλό μου. Αδύνατη κοιλία σκελετωμένα ποδιά.

Αρίστη στο σχολείο, ισχυρογνώμων και πάντα ονειροπόλα προσπαθούσα να πείσω τους πάντες για τις απόψεις μου. Ώσπου ρίζωσε για τα καλά μέσα μου διπλά μου, μέσα μου, μες στο μυαλό μου μια μοναδική φίλη η ανορεξία…

Όλα τα θεωρούσα φυσιολογικά και μπορούσα να υπακούσω μόνο στις υποδείξεις της

Το 2021 έπαιξα το τελευταίο χαρτί για τη ζωή μου νοσηλεύτηκα για πολλοστή και ίσως να ήταν και η τελευταία φορά στο νοσοκομείο. Είχα φτάσει 31 κιλά και δεν μπορούσα να σηκωθώ από το κρεβάτι. Βέβαια η καθημερινότητα μου είχε πάει περίπατο. Ούτε φίλοι ούτε σχολή ούτε την παραμικρή δραστηριότητα.

Είναι μια περίοδος με πολλά πισωγυρίσματα, πολλά δάκρυα και η καθημερινότητα μου εξελίχθηκε με μια διαρκής μάχη με τη ζυγαριά μου και αμέτρητες συζητήσεις με τους ειδικούς. Δεν ήθελα τη ζωή μου δεν με χώνευα ,δεν με μπορούσα. Αυτός και αν ήταν αγώνας, ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ με τους ποιο δύσκολους αντίπαλους. Τον εαυτό μου σε όλες τις εκφάνσεις μου.

Χρειάστηκε ένας χρόνος να γυρίσω στη ζωή ,στο χαμόγελο. Άρχισα να χαίρομαι με τα απλά με τα δεδομένα με τα καθημερινά. Άρχισα να με αγαπώ ,να με υπερασπίζομαι ,να με νιώθω. Αχ αυτό το ταξίδι της ζωής πόσο συναρπαστικό πόσο όμορφο. Ίσως κάποιοι για να το εκτιμήσουν πρέπει να περάσουν δύσκολα.

Η ζωή είναι ένα θαύμα και εμείς πρέπει να είμαστε περήφανοι γι’ αυτό που είμαστε!

Διαβάστε
ακόμα