Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Σάλτσα Πέστο

Το Μυστικό της Ιταλικής Γαστρονομίας

Στον πολύχρωμο κόσμο της γαστρονομίας, υπάρχουν συνταγές που ξεχωρίζουν χάρη στην απλότητά τους και ταυτόχρονα στην απίστευτη γευστική τους πολυπλοκότητα. Η σάλτσα πέστο είναι ακριβώς ένα τέτοιο παράδειγμα. Με τον αρωματικό βασιλικό, το πλούσιο φυστικοβούτυρο, το αλεσμένο τυρί Parmesan και το εξαιρετικό ελαιόλαδο, η σάλτσα πέστο συνδυάζει την απλότητα με τη γοητεία της ιταλικής κουζίνας.

Υλικά:

  • 2 φλ. φύλλα βασιλικού φρέσκα (περίπου 60 γραμμάρια)
  • 1/2 φλ. φυστικοβούτυρο (περίπου 60 γραμμάρια)
  • 1/2 φλ. τυρί Parmesan (τριμμένο)
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο εξαιρετικής ποιότητας
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1/4 φλ. αρτύμαλο
  • Αλάτι και πιπέρι

Οδηγίες:

  1. Σε ένα μπλέντερ, προσθέστε τα φύλλα βασιλικού, το φυστικοβούτυρο, το τυρί Parmesan, το σκόρδο και το αρτύμαλο.
  2. Ενεργοποιήστε το μπλέντερ σε χαμηλή ταχύτητα και αρχίστε να αναμειγνύετε τα υλικά.
  3. Σταδιακά, προσθέστε το ελαιόλαδο σε λεπτή ροή ενώ συνεχίζετε να ανακατεύετε τα υλικά. Συνεχίστε να αναμειγνύετε μέχρι να έχετε μια ομοιόμορφη και κρεμώδη σάλτσα.
  4. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι κατά το γούστο σας.
  5. Η σάλτσα πέστο είναι έτοιμη να σερβιριστεί. Μπορείτε να την απολαύσετε με βραστά ζυμαρικά, ως σάλτσα για πίτσα, ως επικάλυψη για ψητά λαχανικά, ή ακόμα και σε σάντουιτς. Καλή όρεξη!

Image by azerbaijan_stockers on Freepik

Διαβάστε επίσης