Το Μυστικό της Ιταλικής Γαστρονομίας
Στον πολύχρωμο κόσμο της γαστρονομίας, υπάρχουν συνταγές που ξεχωρίζουν χάρη στην απλότητά τους και ταυτόχρονα στην απίστευτη γευστική τους πολυπλοκότητα. Η σάλτσα πέστο είναι ακριβώς ένα τέτοιο παράδειγμα. Με τον αρωματικό βασιλικό, το πλούσιο φυστικοβούτυρο, το αλεσμένο τυρί Parmesan και το εξαιρετικό ελαιόλαδο, η σάλτσα πέστο συνδυάζει την απλότητα με τη γοητεία της ιταλικής κουζίνας.
Υλικά:
- 2 φλ. φύλλα βασιλικού φρέσκα (περίπου 60 γραμμάρια)
- 1/2 φλ. φυστικοβούτυρο (περίπου 60 γραμμάρια)
- 1/2 φλ. τυρί Parmesan (τριμμένο)
- 1/4 φλ. ελαιόλαδο εξαιρετικής ποιότητας
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1/4 φλ. αρτύμαλο
- Αλάτι και πιπέρι
Οδηγίες:
- Σε ένα μπλέντερ, προσθέστε τα φύλλα βασιλικού, το φυστικοβούτυρο, το τυρί Parmesan, το σκόρδο και το αρτύμαλο.
- Ενεργοποιήστε το μπλέντερ σε χαμηλή ταχύτητα και αρχίστε να αναμειγνύετε τα υλικά.
- Σταδιακά, προσθέστε το ελαιόλαδο σε λεπτή ροή ενώ συνεχίζετε να ανακατεύετε τα υλικά. Συνεχίστε να αναμειγνύετε μέχρι να έχετε μια ομοιόμορφη και κρεμώδη σάλτσα.
- Προσθέστε αλάτι και πιπέρι κατά το γούστο σας.
- Η σάλτσα πέστο είναι έτοιμη να σερβιριστεί. Μπορείτε να την απολαύσετε με βραστά ζυμαρικά, ως σάλτσα για πίτσα, ως επικάλυψη για ψητά λαχανικά, ή ακόμα και σε σάντουιτς. Καλή όρεξη!
Image by azerbaijan_stockers on Freepik