Απαραίτητη για την γαλοπούλα.
Μια ιδιότυπη σάλτσα, εμπλουτισμένη με τα εντόσθια της γαλοπούλας, που γίνεται με τα υγρά και τα ξερά υπολείμματα από το ψήσιμο του πουλερικού.
Υλικά
Μερίδες: 1
- τα εντόσθια από 1 γαλοπούλα
- 1 ξερό κρεμμύδι, καθαρισμένο, κομμένο στα 4
- 2 κλωνάρια σέλερι, χοντροκομμένα
- 2 κουτ. σούπας αλεύρι
- ζουμί και υπολείμματα από το ψήσιμο της γαλοπούλας
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
- Για το γκρέιβι γαλοπούλας, σε μικρή κατσαρόλα βάζουμε τα εντόσθια, το κρεμμύδι, το σέλερι, αλατοπίπερο και νερό τόσο ώστε να τα καλύπτει και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 2 – 3 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να κοχλάζουν.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 45 λεπτά. Στραγγίζουμε τα εντόσθια, πετάμε το κρεμμύδι, το σέλερι και κρατάμε το ζωμό, στον οποίο προσθέτουμε τα υγρά από το ψήσιμο της γαλοπούλας.
- Ψιλοκόβουμε τα εντόσθια και τα βάζουμε σε ένα τηγάνι μαζί με τα ξερά υπολείμματα από το ταψί, πασπαλίζουμε με το αλεύρι και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας για 2 – 3 λεπτά. Ρίχνουμε σταδιακά 3 – 4 κουτάλες της σούπας από το ζωμό, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και βράζουμε για 10 λεπτά ή μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Τη σερβίρουμε σε σαλτσιέρα.
Πηγή:https://www.gastronomos.gr