Μια ιδιαίτερη σαλάτα παντζαριού
Υλικά
Μερίδες: 4
- 150 γρ. παντζάρια, βρασμένα
- 150 γρ. κόκκινα φασόλια, βρασμένα
- 150 γρ. καρότα, βρασμένα
- 150 γρ. πατάτες, βρασμένες
- 15 μικρά αγγουράκια τουρσί
- τα φύλλα από 5 κλαδάκια μαϊντανό, ψιλοκομμένα
- 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια, λεπτοκομμένα
- 1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα καυτερή
- 2-3 κουτ. σούπας λάχανο τουρσί, ψιλοκομμένο
- 3-4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
- σπόροι ροδιού, προαιρετικά
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε την σαλάτα παντζαριού κόβουμε όλα τα λαχανικά σε μικρούς κύβους και τα ανακατεύουμε μέσα σε σαλατιέρα.
- Τα ανακατεύουμε καλά με το ελαιόλαδο, προσθέτουμε μαύρο πιπέρι, την πάπρικα και αλάτι (με προσοχή γιατί έχει τουρσιά, που είναι αλμυρά), τον μαϊντανό, τα κρεμμυδάκια και το λάχανο τουρσί, αν θέλουμε και το ρόδι, και σερβίρουμε.
Πηγή:https://www.gastronomos.gr/








