Με χρώματα και αρώματα
Μια πλουσιοπάροχη σαλάτα με σπέσιαλ υλικά, όλο χρώματα και αρώματα. Και τι δεν έχει: σπανάκι, φασκόμηλο, ψητές γλυκοπατάτες, μπλε τυρί, προσούτο…
Υλικά
Μερίδες: 6
- 800 γρ. πορτοκαλί γλυκοπατάτες, καθαρισμένες, σε κύβους 2 εκ.
- 200 γρ. πιπεριές Φλωρίνης από βάζο, σε λεπτά μπαστουνάκια
- 75 γρ. κολοκυθόσποροι
- 250 γρ. έτοιμα φύλλα από σπανάκι baby
- 20 φυλλαράκια φρέσκο φασκόμηλο, ψιλοκομμένα
- 20-30 ml πετιμέζι ροδιού
- 100 γρ. μπλε τυρί (γκοργκοντζόλα ή ένα από τα ελληνικά – σε καλά παντοπωλεία), σε κομμάτια
- 8 φέτες προσούτο, σε μέτρια κομμάτια
- 80 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε τη σαλάτα με σπανάκι, ψητές γλυκοπατάτες και προσούτο προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
- Σε ένα ταψάκι ανακατεύουμε τις γλυκοπατάτες με 50 ml από το λάδι, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και τις απλώνουμε ομοιόμορφα.
- Τις ψήνουμε για 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν.
- Τις βγάζουμε, τις ανακατεύουμε σε μπολ με τις πιπεριές και αφήνουμε για 5 λεπτά.
- Αδειάζουμε σε σαλατιέρα, προσθέτουμε τους κολοκυθόσπορους, το σπανάκι, το φασκόμηλο, το πετιμέζι ροδιού και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Σκορπίζουμε από πάνω το τυρί και το προσούτο και σερβίρουμε.
πηγή:https://www.gastronomos.gr








