Δροσερό γεύμα!
Κρουστή και δροσερή σαλάτα, απόλαυση στη γεύση αλλά και στην όψη, με τα πολύχρωμα ντοματίνια και τις πιπεριές της. Αν θέλουμε, μπορούμε να σοτάρουμε τις τρεις πιπεριές σε λίγο ελαιόλαδο μέχρι να μαραθούν, για πιο απαλή υφή.
Υλικά
Μερίδες: 6
Για τη σαλάτα
- 500 γρ. σπαγκέτι Νο 10
- 1 πιπεριά Φλωρίνης, σε πολύ λεπτά μπαστουνάκια
- 1 πιπεριά πράσινη στρογγυλή, σε πολύ λεπτά μπαστουνάκια
- 1 πιπεριά κίτρινη, σε πολύ λεπτά μπαστουνάκια
- 150 γρ. ντοματίνια σε διάφορα χρώματα, κομμένα στη μέση
- 2 κουτ. σούπας ελιές της αρεσκείας μας, ψιλοκομμένες, χωρίς κουκούτσια
- 2 κουτ. σούπας καλαμπόκι κονσέρβας, κατά προτίμηση βιολογικό, ξεπλυμένο και στραγγισμένο
- 1/2 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη
- 1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά ή καπνιστή
- 150 γρ. φέτα της αρεσκείας μας, σε μέτριους κύβους
- 2-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το ντρέσινγκ
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουτ. ξίδι από κόκκινο κρασί
- 1/2 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
- ελάχιστη ξερή ρίγανη
- 1/4 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Ντρέσινγκ
- Για την σαλάτα με σπαγκέτι και καλοκαιρινά λαχανικά, ξεκινάμε με το ντρέσινγκ.
- Ανακατεύουμε καλά τα υλικά σε ένα μπολάκι με ένα πιρούνι.
Σαλάτα
- Βράζουμε τα ζυμαρικά αλ ντέντε σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, ακολουθώντας τους χρόνους που αναγράφονται στη συσκευασία.
- Τα στραγγίζουμε, τα ξεπλένουμε μέσα σε ένα σουρωτήρι κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό και τα μεταφέρουμε σε μεγάλη σαλατιέρα.
- Ραντίζουμε με τις 2-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν και ανακατεύουμε. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Προσθέτουμε τις πιπεριές, τα ντοματίνια, τις ελιές, το καλαμπόκι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Ραντίζουμε με το ντρέσινγκ, πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και την πάπρικα και ανακατεύουμε.
- Τέλος, σκορπίζουμε τους κύβους φέτας, αλλά δεν ανακατεύουμε για να μην τους σπάσουμε. Σερβίρουμε αμέσως.
πηγή:https://www.gastronomos.gr








