Σαλάτα με λευκά φασόλια & εσπεριδοειδή

Forever Woman

Υπεροχές και θρεπτικές οι σαλάτες οσπρίων.

Τρελαίνομαι για σαλάτες οσπρίων γιατί είναι χορταστικές, θρεπτικές, τρώγονται ζεστές ή κρύες ανάλογα με την όρεξη και αξιοποιούν με τον καλύτερο τρόπο τα επιπλέον όσπρια που έβρασες για το λαδερό σου και τώρα δεν ξέρεις τι να τα κάνεις. Βέβαια, για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, τις καθημερινές που δεν προλαβαίνω να μουλιάσω και να βράσω, χρησιμοποιώ κονσέρβα έτοιμα βρασμένα όσπρια και ξεμπερδεύω.

Forever Woman

Φασόλια μέτρια, κρεμύδια, αγγοούρια, μαϊντανό, ένα υπέροχο dressing εσπεριδοειδών και το μείγμα μπαχαρικών-εμμονή (που φτιάχνεις πανεύκολα μόν@ σου) za’atar είναι όλα όσα χρειάζεσαι για αυτήν την συγκλονιστική σαλάτα που θα σου αλλάξει για πάντα τον τρόπου που βλέπεις τις σαλάτες αλλά και τα όσπρια. Εννοείται ότι προσαρμόζεις όλα τα υλικά με ό,τι έχεις στο ντουλάπι και το ψυγείο σου και enjoy!

Forever Woman
  • Μερίδες: 2-4
  • Χρόνος προετοιμασίας: 5-10 λεπτά
  • Φυλάσσουμε τη σαλάτα καλυμμένη στο ψυγείο για 2 μέρες.

Υλικά:

  • χυμό & ξύσμα από 1 λεμόνι
  • χυμό & ξύσμα από ½ πορτοκάλι
  • 1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
  • 1 κ.σ. maple syrup ή μέλι
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Υλικά για τη σαλάτα:

  • 500 γρ. λευκά φασόλια, βρασμένα (περ. 200 γρ. ξερά)
  • 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια σε λεπτές φέτες
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 2 μεσαία αγγουράκια
  • ½ ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 2 κ.σ. κάππαρη ψιλοκομμένη
  • 1 μικρό πορτοκάλι, καθαρισμένο και κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • ½ ή 1 κ.σ. μείγμα μπαχαρικών Zaatar (προαιρετικά)
  • αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1) Βάζουμε σε μπολ όλα τα υλικά για το dressing και ομογενοποιούμε με το σύρμα. Βάζουμε το dressing στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.

2) Πλένουμε καλά τα αγγούρια, τα κόβουμε στη μέση, αφαιρούμε τα σπόρια με ένα μικρό κουτάλι , τα κόβουμε στο μέγεθος που επιθυμούμε και βάζουμε σε μεγάλο μπολ. προσθέτουμε τα φασόλια με τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το κρεμμύδι, τα αγγούρια, τον μαϊντανό, την κάπαρη και το πορτοκάλι. Περιχύνουμε με το dressing, προσθέτουμε το zaatar και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να καλυφθούν όλα τα υλικά.

3) Σερβίρουμε με επιπλέον ελαιόλαδο.

Πηγή:https://www.madameginger.com