Ένα ωραίο γεύμα!
Αν σας αρέσουν τα καυτερά αυτή η σαλάτα είναι για εσάς. Νόστιμη και αρκετά χορταστική, πέρα από το να μπει στη μέση του τραπεζιού λειτουργεί άνετα και ως σαλατογεύμα για το μεσημέρι η το βράδυ.
Υλικά
Μερίδες: 4
- 250 γρ. ντοματίνια της αρεσκείας μας, κομμένα στη μέση
- 350 γρ. αβοκάντο καθαρισμένο, χωρίς κουκούτσια, σε κυβάκια
- 200 γρ. καλαμπόκι κονσέρβας, στραγγισμένο και ξεπλυμένο
- 60 γρ. κοκκινόφλουδο ξερό κρεμμύδι, σε πολύ λεπτές ροδέλες
- 100 γρ. tomatillos από κονσέρβα, στραγγισμένα, σε κυβάκια – είδος μεξικάνικης πανάρχαιας ποικιλίας πράσινης ντομάτας με έντονη γεύση (προαιρετικά – σε καταστήματα με ασιατικά τρόφιμα)
Για το ντρέσινγκ
- 30 ml χυμός λάιμ
- 20 ml ελαιόλαδο
- τα φύλλα από 1 μάτσο κόλιανδρο (ή μαϊντανό ή δυόσμο), ψιλοκομμένα
- 1 πιπερίτσα χαλαπένιο, ψιλοκομμένη (ή 1 κουτ. γλυκού μπούκοβο ή μερικές σταγόνες πράσινο tabasco)
- 1/4 κουτ. γλυκού κύμινο σε σκόνη
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε σαλάτα με αβοκάντο, καλαμπόκι και καυτερό ντρέσινγκ, ξεκινάμε με το ντρέσινγκ.
- Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά.
Σαλάτα
- Βάζουμε όλα τα υλικά της σαλάτας σε φαρδιά σαλατιέρα, περιχύνουμε με το ντρέσινγκ και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε αμέσως.
Πηγή:https://www.gastronomos.gr