Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Σαλάτα με αβοκάντο, καλαμπόκι και καυτερό ντρέσινγκ

Ένα ωραίο γεύμα!

Αν σας αρέσουν τα καυτερά αυτή η σαλάτα είναι για εσάς. Νόστιμη και αρκετά χορταστική, πέρα από το να μπει στη μέση του τραπεζιού λειτουργεί άνετα και ως σαλατογεύμα για το μεσημέρι η το βράδυ.

Υλικά

Μερίδες: 4

  •  250 γρ. ντοματίνια της αρεσκείας μας, κομμένα στη μέση
  •  350 γρ. αβοκάντο καθαρισμένο, χωρίς κουκούτσια, σε κυβάκια
  •  200 γρ. καλαμπόκι κονσέρβας, στραγγισμένο και ξεπλυμένο
  •  60 γρ. κοκκινόφλουδο ξερό κρεμμύδι, σε πολύ λεπτές ροδέλες
  •  100 γρ. tomatillos από κονσέρβα, στραγγισμένα, σε κυβάκια – είδος μεξικάνικης πανάρχαιας ποικιλίας πράσινης ντομάτας με έντονη γεύση (προαιρετικά – σε καταστήματα με ασιατικά τρόφιμα)

Για το ντρέσινγκ

  •  30 ml χυμός λάιμ
  •  20 ml ελαιόλαδο
  •  τα φύλλα από 1 μάτσο κόλιανδρο (ή μαϊντανό ή δυόσμο), ψιλοκομμένα
  •  1 πιπερίτσα χαλαπένιο, ψιλοκομμένη (ή 1 κουτ. γλυκού μπούκοβο ή μερικές σταγόνες πράσινο tabasco)
  •  1/4 κουτ. γλυκού κύμινο σε σκόνη
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε σαλάτα με αβοκάντο, καλαμπόκι και καυτερό ντρέσινγκ, ξεκινάμε με το ντρέσινγκ.
  2. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά.

Σαλάτα

  1. Βάζουμε όλα τα υλικά της σαλάτας σε φαρδιά σαλατιέρα, περιχύνουμε με το ντρέσινγκ και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε αμέσως.

Πηγή:https://www.gastronomos.gr

Διαβάστε επίσης