Μια σαλάτα ύμνος!
Κόκκινο, πράσινο και λευκό, τα χρώματα της σαλάτας αλλά και της Ιταλίας, σε μια σαλάτα-ύμνο στα μεστά μεσογειακά υλικά.
Υλικά
Μερίδες: 6-8
- 1 ραντίτσιο, χωρισμένο στα φύλλα του, χοντροκομμένο
- 1 σικορέ, χωρισμένο στα φύλλα του, χοντροκομμένο
- 1 μανταρίνι καθαρισμένο και κομμένο οριζοντίως σε φέτες
- 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο άνηθο
- τα φύλλα από 3 κλωνάρια φρέσκο δυόσμο, χοντροκομμένα
- 60 ml ελαιόλαδο
- 20 ml χυμό λεμονιού
- 10 ml ξίδι
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 8 αγκιναράκια λαδιού, στραγγισμένα και κομμένα στα τέσσερα
- τα φύλλα από 3-4 κλωνάρια μυρώνια
- 50 γρ. παρμεζάνα, κομμένη σε φλούδες με το εργαλείο που ξεφλουδίζουμε λαχανικά
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε σαλάτα με αγκιναράκια λαδιού, ραντίτσιο και φλοίδες παρμεζάνας, αρχικά ανακατεύουμε, σε μια φαρδιά σαλατιέρα, το ραντίτσιο, το σικορέ, το μανταρίνι, τον ψιλοκομμένο άνηθο, τον δυόσμο, το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, το ξίδι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Με το ανακάτεμα οι φέτες μανταρινιού θα σπάσουν σε ακανόνιστα κομμάτια, αλλά δεν μας πειράζει.
- Σκορπίζουμε από πάνω τα αγκιναράκια, τα μυρώνια και την παρμεζάνα.
- Αλατίζουμε, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε.
Πηγή:https://www.gastronomos.gr