Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Σαλάτα αρακά με μυρωδικά και σύγλινο

Μυρωδάτος αρακάς

Αρακάς, πρασινάδες, ελιές και φετούλες σύγλινου σε μια πλούσια και αρωματική σαλάτα, ιδανική και για το κέντρο του τραπεζιού και για ένα ελαφρύ γεύμα.

Υλικά

Μερίδες: 4

  •  400 γρ. αρακάς (καθαρό βάρος)
  •  40 ml χυμός λεμονιού
  •  ξύσμα από 1 λεμόνι
  •  1 κουτ. σούπας μουστάρδα πικάντικη
  •  200 γρ. ανάμεικτες πρασινάδες (τις βρίσκουμε και έτοιμες συσκευασμένες)
  •  2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  •  10 μεγάλες ελιές Καλαμών, ψιλοκομμένες
  •  8 μικρά ραπανάκια, σε λεπτές φετούλες
  •  1/2 μάτσο άνηθος, χοντροκομμένος
  •  150 γρ. σύγλινο σε φετάκια, ψημένο σε τηγάνι σκέτο μέχρι να ροδίσει
  •  1 κουτ. σούπας σουσάμι
  •  90 ml ελαιόλαδο
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε σαλάτα αρακά με μυρωδικά και σύγλινο, αρχικά βράζουμε τον αρακά σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, για 5 λεπτά.
  2. Στη συνέχεια, τον στραγγίζουμε καλά και τον αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
  3. Έπειτα, τον αδειάζουμε σε ευρύχωρο μπολ.
  4. Ανακατεύουμε με ένα πιρούνι το λάδι, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι.
  5. Περιχύνουμε τον αρακά.
  6. Προσθέτουμε τα σαλατικά, το κρεμμυδάκι, τις ελιές, τα ραπανάκια και το μυρωδικό και ανακατεύουμε.
  7. Σκορπίζουμε στη σαλάτα το σύγλινο, το σουσάμι και το μπούκοβο και σερβίρουμε.

Μυστικά

Συνοδεύστε τη με αφράτα κρίθινα παξιμαδάκια.

πηγή:https://www.gastronomos.gr

Διαβάστε επίσης