Μυρωδάτος αρακάς
Αρακάς, πρασινάδες, ελιές και φετούλες σύγλινου σε μια πλούσια και αρωματική σαλάτα, ιδανική και για το κέντρο του τραπεζιού και για ένα ελαφρύ γεύμα.
Υλικά
Μερίδες: 4
- 400 γρ. αρακάς (καθαρό βάρος)
- 40 ml χυμός λεμονιού
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- 1 κουτ. σούπας μουστάρδα πικάντικη
- 200 γρ. ανάμεικτες πρασινάδες (τις βρίσκουμε και έτοιμες συσκευασμένες)
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 10 μεγάλες ελιές Καλαμών, ψιλοκομμένες
- 8 μικρά ραπανάκια, σε λεπτές φετούλες
- 1/2 μάτσο άνηθος, χοντροκομμένος
- 150 γρ. σύγλινο σε φετάκια, ψημένο σε τηγάνι σκέτο μέχρι να ροδίσει
- 1 κουτ. σούπας σουσάμι
- 90 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε σαλάτα αρακά με μυρωδικά και σύγλινο, αρχικά βράζουμε τον αρακά σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, για 5 λεπτά.
- Στη συνέχεια, τον στραγγίζουμε καλά και τον αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
- Έπειτα, τον αδειάζουμε σε ευρύχωρο μπολ.
- Ανακατεύουμε με ένα πιρούνι το λάδι, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι.
- Περιχύνουμε τον αρακά.
- Προσθέτουμε τα σαλατικά, το κρεμμυδάκι, τις ελιές, τα ραπανάκια και το μυρωδικό και ανακατεύουμε.
- Σκορπίζουμε στη σαλάτα το σύγλινο, το σουσάμι και το μπούκοβο και σερβίρουμε.
Μυστικά
Συνοδεύστε τη με αφράτα κρίθινα παξιμαδάκια.
πηγή:https://www.gastronomos.gr