Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ρυζόγαλο της Αργυρώς

Ρυζόγαλο με μαστίχα και κανέλα

Το κλασικό παραδοσιακό ρυζόγαλο απογειώνεται με μία ιδέα μαστίχας. Παραδοσιακό ρυζόγαλο σαν της γιαγιάς με κρεμώδη υφή. Το καλό ρυζόγαλο πρέπει να βγαίνει αφράτο και όχι σφιχτό. Γι΄ αυτό, δίνουμε σημασία στην αναλογία του ρυζιού με τα υγρά. Το ρύζι που χρησιμοποιώ είναι γλασέ ή καρολίνα. Και να θυμάστε για να έχουμε κρεμώδη υφή απαραίτητη είναι η χαμηλή φωτιά και πάντα κανέλα λίγο πριν το φάμε.

Υλικά

  • 3/4 φλ. ρύζι γλασέ ή Καρολίνα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 φλ. νερό
  • 1/2 φλ. ζάχαρη
  • 5 φλ. φρέσκο γάλα ή φυτικό γάλα
  • 1/4 κ.γ. κοπανισμένη μαστίχα
  • 2 κ.σ. γεμάτες κορν φλάουρ
  • Κανέλα για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

  • Το παραδοσιακό ρυζόγαλο μπορεί να γίνει και νηστίσιμο ρυζόγαλο, αντικαθιστώντας το γάλα με φυτικό γάλα καρύδας, αμυγδάλου ή ότι σας αρέσει.
  • Πλένουμε το ρύζι και το στραγγίζουμε.
  • Βάζουμε σε μία κατσαρόλα  το νερό να βράσει σε ποσότητα τριπλάσια από το ρύζι και στην πορεία προσθέτουμε αλάτι.
  • Όταν πάρει βράση, ρίχνουμε το ρύζι.
  • Σιγοβράζουμε για 12 λεπτά, σε πολύ χαμηλή φωτιά, μέχρι να σκάσει το ρύζι.
  • Προσθέτουμε το γάλα, τη ζάχαρη και τη μαστίχα και ανακατεύουμε.
  • Όταν το ρύζι βράσει, τότε διαλύουμε το κορν φλάουρ σε μισό φλ. κρύο νερό κι ανακατεύοντας το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
  • Σιγοβράζουμε το ρυζόγαλο, για λίγο να αρχίσει να πήζει.
  • Όπως είναι ζεστό, μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε 6 μπολάκια ή σε 6 κολονάτα ποτήρια.
  • Το αφήνουμε να κρυώσει καλά και το παγώνουμε στο ψυγείο.
  • Αφού κρυώσει πασπαλίζουμε με κανέλα λίγο πριν το σερβίρουμε.
  • Το σερβίρουμε ζεστό ή κρύο, ανάλογα με την προτίμηση.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε επίσης