Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ρυζόγαλο

Το ρυζόγαλο είναι περισσότερο από ένα απλό γλυκό.

Είναι μια αγκαλιά γευστικών αναμνήσεων, μια γαστρονομική παράδοση που συνδέει γενιές Ελλήνων. Με τη γλυκιά της γεύση και την κρεμώδη υφή της, κάθε μπουκιά μας ταξιδεύει σε μια άλλη εποχή, στην αγκαλιά της γιαγιάς, στα παιδικά μας χρόνια.

Συστατικά:

  1. 1 κούπα ρύζι (κατά προτίμηση ρύζι για ρυζόγαλο)
  2. 5 κούπες γάλα
  3. 1/2 – 3/4 κούπας ζάχαρη (ανάλογα με το πόσο γλυκό θέλετε)
  4. 1 βανίλια
  5. Λίγο αλάτι
  6. Κανέλα για πασπάλισμα (προαιρετικά)

Οδηγίες:

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, βάζετε το ρύζι, το αλάτι και 2 κούπες γάλα. Αφήνετε να βράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι το ρύζι να μαλακώσει και να απορροφήσει το γάλα.
  2. Προσθέστε το υπόλοιπο γάλα, τη ζάχαρη και τη βανίλια. Συνεχίστε το βρασμό, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι το μείγμα να γίνει παχύ και κρεμώδες.
  3. Όταν είναι έτοιμο, αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε να κρυώνει.
  4. Σερβίρετε σε μπολάκια και πασπαλίστε με κανέλα.

Καλή σας όρεξη!

Φωτογραφία από Bernadette Wurzinger από το Pixabay

Διαβάστε επίσης