Ρολό κιμά

Forever Woman

Ρολό κιμά: Το φαγητό που μυρίζει μαμά

Το ρολό κιμά είναι ένα πιάτο που μας θυμίζει τα Κυριακάτικα οικογενειακά τραπέζια. Είναι ένα εύκολο φαγητό που λατρεύεται από μικρούς και μεγάλους. Πάμε να δούμε λοιπόν πως μπορείτε να το φτιάξετε και εσείς εύκολα κι απλά!

Υλικά

  • 700 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 αυγό
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 φλ. τσαγιού γάλα
  • 1 φλ. τσαγιού αποξηραμένη ψίχα ψωμιού
  • Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
  • 2 κ. σ. καστανή ζάχαρη
  • 2 κ. σ. μουστάρδα
  • 1/2 φλ. τσαγιού κέτσαπ

Εκτέλεση

Αρχικά προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τον κιμά με το αυγό, το κρεμμύδι, το γάλα και τα ψίχουλα ψωμιού ή τριμμένη φρυγανιά. Αλατοπιπερώστε, πλάστε σε ρολό και τοποθετήστε το σε ένα ελαφρώς λαδωμένο ταψί. Σε ένα ξεχωριστό μπολ ανακατέψτε την καστανή ζάχαρη, τη μουστάρδα και την κέτσαπ και περιχύστε το ρολό. Τέλος ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο για μία ώρα.

Διαβάστε
ακόμα