Ρολάκια Κανέλας

Forever Woman

Το γλάσο με την κρέμα τυριού τα απογειώνει!

Αυτά τα υπέροχα Cinnamon Rolls είναι τόσο αφράτα και λαχταριστά που δεν θα μπορείτε να αντισταθείτε. Το γλάσο με την κρέμα τυριού τα απογειώνει! Δοκιμάστε την και δεν θα χάσετε!

Συστατικά

Ζύμη

  1. 5 γρ. μαγιά στιγμής
  2. 90 γρ. γάλα χλιαρό
  3. 250 γρ. αλεύρι σκληρό
  4. 50 γρ. ζάχαρη
  5. 40 γρ. λιωμένο βούτυρο
  6. 1 αυγό
  7. 1/2 κ.γ. αλάτι

Γέμιση

  1. 60 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  2. 100 γρ. καστανή ζάχαρη
  3. 1 κ.σ. κανέλα
  4. 1/2 κ.σ. κορν φλάουρ

Γλάσο

  1. 110 γρ. κρέμα τυρί
  2. 40 γρ. άχνη
  3. 1 βανιλίνη
  4. 6-8 κ.σ. γάλα

Μέθοδος Εκτέλεσης

Αρχικά ρίχνουμε στο κάδο του μίξερ το αλεύρι, τη μαγιά, το χλιαρό γάλα, τη ζάχαρη, το αλάτι, το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε, περίπου 10′, μέχρι να ξεκολλάει η ζύμη από τα τοιχώματα του κάδου. Στη συνέχεια δουλεύουμε τη ζύμη με τα χέρια μας, τη βάζουμε σε ένα μπολ, την σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί.

Έπειτα, σε άλλο μπολ βάζουμε το βούτυρο, την καστανή ζάχαρη, την κανέλα, το κόρν φλάουρ και ανακατεύουμε ελαφρά με τη σπάτουλα μας, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας. Μετά από περίπου 1 ώρα και 30′ απλώνουμε τη ζύμη μας σε αλευρωμένη επιφάνεια και ανοίγουμε με τον πλάστη φύλλο 30εκ./40εκ. και το γεμίζουμε με το μείγμα κανέλας που ετοιμάσαμε, απλώνοντάς το με τη σπάτουλα.

Στη συνέχεια αλείφουμε τις άκρες του φύλλου με νερό και το τυλίγουμε να γίνει ρολό και έπειτα κόβουμε το ρολό ζύμης σε κομμάτια, πάχους 2 εκ. .

Βάζουμε τα κομμάτια ζύμης με την ίσια επιφάνεια, σε ταψί με στρωμένη λαδόκολλα, τα σκεπάζουμε με μια πετσέτα και τα βάζουμε σε ζεστό μέρος για 45′. Στη συνέχεια αλείφουμε τα κομμάτια ζύμης με λιωμένο βούτυρο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 175 βαθμούς, για περίπου 15′ ως 20′.

Έπειτα βάζουμε σε ένα μπολ το τυρί κρέμα, την άχνη, την βανιλίνη, το γάλα και ανακατεύουμε με με το σύρμα, μέχρι το μείγμα μας να αποκτήσει μια κρεμώδες υφή. Τέλος, γαρνίρουμε τα ρολά κανέλας με την κρέμα τυριού και σερβίρουμε.

Πηγή: dimitrismichailidis.com

Διαβάστε
ακόμα