Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ρεβυθοκεφτέδες συνταγή

Σπιτικοί, θρεπτικοί και πάνω απ’ όλα πεντανόστιμοι

Σπιτικοί, θρεπτικοί και πάνω απ’ όλα πεντανόστιμοι, αυτοί οι ρεβυθοκεφτέδες θα γίνουν το αγαπημένο σας νηστίσιμο ορεκτικό!

Yλικά

  • 300 γρ. ρεβύθια βρασμένα ή σε κονσέρβα
  • 1 μέτρι κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. φρυγανιά ή ψωμί μουλιασμένο σε νερό
  • 1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
  • 1/2 κ.γ. κύμινο
  • 1 κ.σ. αλέυρι γ.ο.χ.
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Αλέθουμε στο μπλέντερ τα ρεβύθια.
  2. Ρίχνουμε τα αλεσμένα ρεβύθια σε μπολ.
  3. Προσθέτουμε στο μπολ το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, την φρυγανιά, τη σκόνη σκόρδο, το κύμινο, το αλεύρι, αλάτι, πιπέρι και το ελαιόλαδο.
  4. Ανακατεύουμε το μείγμα με τα χέρια.
  5. Λαδώνουμε τα χέρια μας και πλάθουμε κεφτεδάκια των 30 γρ.
  6. Βουτάμε προαιρετικά τα κεφτεδάκια στο λάδι και τα τοπουετούμε σε ταψί.
  7. Ψήνουμε στο air fryer στους 190 για περίπου 20′ – 25′ ή σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 190. μέχρι να ροδίσουν.

Πηγή: dimitrismichailidis.com

Διαβάστε επίσης