Σπιτικοί, θρεπτικοί και πάνω απ’ όλα πεντανόστιμοι
Σπιτικοί, θρεπτικοί και πάνω απ’ όλα πεντανόστιμοι, αυτοί οι ρεβυθοκεφτέδες θα γίνουν το αγαπημένο σας νηστίσιμο ορεκτικό!
Yλικά
- 300 γρ. ρεβύθια βρασμένα ή σε κονσέρβα
- 1 μέτρι κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 100 γρ. φρυγανιά ή ψωμί μουλιασμένο σε νερό
- 1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
- 1/2 κ.γ. κύμινο
- 1 κ.σ. αλέυρι γ.ο.χ.
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Αλέθουμε στο μπλέντερ τα ρεβύθια.
- Ρίχνουμε τα αλεσμένα ρεβύθια σε μπολ.
- Προσθέτουμε στο μπολ το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, την φρυγανιά, τη σκόνη σκόρδο, το κύμινο, το αλεύρι, αλάτι, πιπέρι και το ελαιόλαδο.
- Ανακατεύουμε το μείγμα με τα χέρια.
- Λαδώνουμε τα χέρια μας και πλάθουμε κεφτεδάκια των 30 γρ.
- Βουτάμε προαιρετικά τα κεφτεδάκια στο λάδι και τα τοπουετούμε σε ταψί.
- Ψήνουμε στο air fryer στους 190 για περίπου 20′ – 25′ ή σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 190. μέχρι να ροδίσουν.
Πηγή: dimitrismichailidis.com