Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ρεβύθια σαλάτα, με μελωμένα καρότα, χουρμάδες και αμύγδαλα

Πλούσια ρεβυθοσαλάτα με ανατολίτικες επιρροές

Υλικά

Μερίδες: 4

  •  400 γρ. μικρά καρότα, σε στρογγυλές φέτες του 1 εκ.
  •  20 ml ελαιόλαδο
  •  30 γρ. μέλι
  •  400 γρ. ρεβύθια βρασμένα και στραγγισμένα (ή από κονσέρβα, ξεπλυμένα και στραγγισμένα)
  •  100 γρ. χουρμάδες χωρίς κουκούτσι, ψιλοκομμένοι
  •  50-80 γρ. αμύγδαλα, χοντροσπασμένα
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το ντρέσινγκ

  •  1 κουτ. γλυκού κύμινο σε σκόνη
  •  80 ml ελαιόλαδο
  •  30 ml χυμός λεμονιού
  •  1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα καπνιστή
  •  1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τη ρεβυθοσαλάτα, ξεκινάμε με το ντρέσινγκ και σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε καλά όλα τα αντίστοιχα υλικά.

Σαλάτα

  1. Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο και το μέλι και σοτάρουμε τα καρότα για 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν, να μελώσουν και να αρχίσουν να ροδίζουν.
  2. Αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  3. Σε φαρδιά σαλατιέρα ρίχνουμε τα μελωμένα καρότα και όλα τα υπόλοιπα υλικά.
  4. Περιχύνουμε με το ντρέσινγκ, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Πηγή:https://www.gastronomos.gr

Διαβάστε επίσης