Πλούσια ρεβυθοσαλάτα με ανατολίτικες επιρροές
Υλικά
Μερίδες: 4
- 400 γρ. μικρά καρότα, σε στρογγυλές φέτες του 1 εκ.
- 20 ml ελαιόλαδο
- 30 γρ. μέλι
- 400 γρ. ρεβύθια βρασμένα και στραγγισμένα (ή από κονσέρβα, ξεπλυμένα και στραγγισμένα)
- 100 γρ. χουρμάδες χωρίς κουκούτσι, ψιλοκομμένοι
- 50-80 γρ. αμύγδαλα, χοντροσπασμένα
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το ντρέσινγκ
- 1 κουτ. γλυκού κύμινο σε σκόνη
- 80 ml ελαιόλαδο
- 30 ml χυμός λεμονιού
- 1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα καπνιστή
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τη ρεβυθοσαλάτα, ξεκινάμε με το ντρέσινγκ και σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε καλά όλα τα αντίστοιχα υλικά.
Σαλάτα
- Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο και το μέλι και σοτάρουμε τα καρότα για 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν, να μελώσουν και να αρχίσουν να ροδίζουν.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Σε φαρδιά σαλατιέρα ρίχνουμε τα μελωμένα καρότα και όλα τα υπόλοιπα υλικά.
- Περιχύνουμε με το ντρέσινγκ, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Πηγή:https://www.gastronomos.gr