Το ρατατούι με λαχανικά είναι από τα πιάτα που όχι μόνο θα σε χορτάσουν αλλά θα σου προσφέρουν και βιταμίνες.
Αν είσαι δεν της γαλλικής κουζίνας τότε θα λατρέψεις το συγκεκριμένο πιάτο. Είναι ένα από τα πιο γνωστά γαλλικά πιάτα καθώς είναι εύκολο, γρήγορο θρεπτικό και φυσικά πεντανόστιμο!
Υλικά
- 2 ντομάτες
- 2 κολοκύθια
- 1 κρεμμύδι μέτριο
- 1 μελιτζάνα
- 1 λεπτή πιπεριά
- 1/4 φλ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Για τη σάλτσα
- 3 τριμμένες ντομάτες
- 3 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 ψητή πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κλαδάκι θυμάρι ή λίγη ρίγανη
Εκτέλεση
Πλένουμε όλα τα λαχανικά, τα στεγνώνουμε και τα κόβουμε σε λεπτές στρογγυλές φέτες του μισού εκατοστού. Έπειτα, σε πυρίμαχο σκεύος βάζουμε τις τριμμένες ντομάτες, το σκόρδο, το κρεμμύδι, την πιπεριά, το θυμάρι και τον μαϊντανό. Τοποθετούμε όλα τα λαχανικά εναλλάξ πάνω στην ντομάτα σε σειρά. Ύστερα τα ραντίζουμε με το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και σκεπάζουμε με αντικολλητικό χαρτί και αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε στους 170 °C στον αέρα στην μεσαία σχάρα για 40΄. Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για περίπου 15΄ επιπλέον να στεγνώσει το ρατατούι, να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια του και να μείνει σχεδόν με το λάδι του. Το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και σερβίρουμε με τυρί φέτα και φρέσκο ψωμί.