Γεμιστά με μαρμελάδα και επικάλυψη σοκολάτας
Αφράτα πτι φουρ βουτύρου, γεμιστά με μαρμελάδα και επικάλυψη σοκολάτας. Από τα ωραιότερα βουτήματα για τον καφέ σας!
Υλικά
- 180 γραμ. βούτυρο (σε θερμ. δωμ.)
- 80 γραμ. άχνη ζάχαρη
- 2 μεγάλα αυγά
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 βανίλια
- 225 γραμ. αλεύρι μαλακό (ή γ.ο.χ)
Για το τελείωμα
- 120 γραµ. μαρμελάδα βερίκοκο
- 150 γραµ. λιωμένη σοκολάτα
- λίγη τρούφα σοκολάτας (προεραιτικα)
Εκτέλεση
- Ξεκινάμε να φτιάξουμε τα αφράτα πτι φουρ βουτύρου, χτυπώντας πρώτα στον κάδο του μίξερ με το σύρμα ανάδευσης το βούτυρο να αφρατέψει, προσθέτοντας στη συνέχεια την άχνη και το αλάτι.
- Χτυπάμε δυνατά για 8 με 10 λεπτά μέχρι το μείγμα να γίνει σαν κρέμα ανοιχτόχρωμη.
- Ένα ένα ρίχνουμε τα αυγά.
- Κάθε φορά να τα πίνει το μείγμα.
- Προσθέτουμε τις βανίλιες και συνεχίζουμε το χτύπημα.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι στο μείγμα και με απαλές κινήσεις και σπάτουλα ενσωματώνουμε το αλεύρι στο μείγμα βουτύρου.
- Δεν θέλει πολύ δούλεμα η ζύμη από την ώρα που μπαίνει το αλεύρι.
- Όσο λιγότερο τα ζυμώνουμε, τόσο πιο αφράτα θα είναι.
- Τη βάζουμε σε κορνέ ζαχαροπλαστικής με χοντρή μύτη αστέρι για πτι φουρ.
- Σε λαμαρίνες στρωμένες με λαδόκολλες, κόβουμε πτι φουρ σε μπαστούνια των 4 με 5 εκ. αραιά μεταξύ τους, γιατί φουσκώνουν.
- Αφού τα αραδιάσουμε όλα σε λαμαρίνες, ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160°C στον αέρα, για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν καλά.
- Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
- Ανά δύο, τα γεμίζουμε με μαρμελάδα βερίκοκο και βουτάμε τα μισά σε σοκολάτα λιωμένη.
- Έπειτα τα βουτάμε σε τρούφα για να κολλήσει στη σοκολάτα.
- Τα αφήνουμε στη λαδόκολλα να στεγνώσουν.
Πηγή: argiro.gr