Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ψητό cheesecake

Mε πλούσια κρέμα τυριού και τραγανή βάση

Μια εύκολη συνταγή για να φτιάξουμε ένα λαχταριστό ψητό cheesecake με πλούσια κρέμα τυριού και τραγανή βάση. Τα φρούτα του δάσους και τα blueberries απογειώνουν την εμφάνιση και τη γεύση.

Υλικά

Βάση

  • 100 γρ. βούτυρο Lurpak, λιωμένο
  • 150 γρ. μπισκότα
  • 75 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 40 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 30 γρ. νερό

Γέμιση

  • 500γρ. Arla φρέσκο τυρί κρέμα
  • 250 γρ. βούτυρο Lurpak
  • 240 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 6 αβγά (300 γρ.)

Σερβίρισμα

  • μαρμελάδα framboise 
  • φρέσκα φρούτα του δάσους και blueberries

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα μπισκότα στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι και το νερό. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα πυρίμαχο σκεύος 22-24 εκ. και πατάμε καλά με την παλάμη μας για να δημιουργηθεί η βάση του cheesecake.

Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο να μαλακώσει (όχι να λιώσει). Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε απαλά. Αδειάζουμε το βούτυρο πάνω από τη ζάχαρη και ανακατεύουμε πολύ καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτουμε το φρέσκο τυρί κρέμα και ανακατεύουμε καλά με αβγδάρτη. Ρίχνουμε ένα-ένα τα αβγά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Αδειάζουμε το μείγμα πάνω από τη βάση του μπισκότου. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 45-50 λεπτά στους 160-170ºC, έως ότου πάρει χρυσαφί χρώμα. Κλείνουμε τον φούρνο και αφήνουμε μέσα το τσέρκι για ακόμη 20 λεπτά. Βγάζουμε από τον φούνο και αφήνουμε να κρυώσει.

Καλύπτουμε την επιφάνεια με τη μαρμελάδα και γαρνίρουμε με φρούτα του δάσους και blueberries. Περιφερειακά πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Πηγή: steliosparliaros.gr

Διαβάστε επίσης