Οι τέλειες, λεμονάτες πατάτες στο air fryer.
- Μερίδες: 2-4
- Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
- Χρόνος μαγειρέματος: 20-25 λεπτά
- Χρόνος αναμονής: 20-25 λεπτά
- Φυλάσσουμε την sauce στο ψυγείο για 3-4 μέρες.
Υλικά για τις πατάτες:
- 4 κ.σ. Hellmann’s Mild Mustard
- 1 κ.σ. maple syrup ή μέλι
- χυμό & ξύσμα από 1 λεμόνι
- 1 κ.γλ. ξερή ρίγανη
- 1 κ.γλ. ξερό δεντρολίβανο
- 2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
- 500 γρ. πατάτες baby, κομμένες στη μέση
- ελαιόλαδο
- αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Υλικά για τη sauce:
- 6 κ.σ. Hellmann’s Vegan Mayo
- 1 κ.γλ. Hellmann’s Mild Mustard
- ½ ματσάκι σχοινόπρασο ή μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. κάππαρη ψιλοκομμένη
- χυμό & ξύσμα από ½ λεμόνι
- ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
καραΣΩΣ 1: Οι περισσότερες πατάτες baby είναι πλυμένες και συσκευασμένες. Αν όμως τις πλύνουμε, φροντίζουμε να τις στεγνώσουμε πολύ καλά και δεν τις ξεφλουδίζουμε. Η φλούδα τους είναι πολύ λεπτή, στο ψήσιμο στο air fryer γίνεται τραγανή και τις κάνει ακόμα πιο νόστιμες.
1) Σε ένα μπολ βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, την Hellmann’s Mild Mustard , το maple, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, τη ρίγανη, το δεντρολίβανο, το σκόρδο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν. Ρίχνουμε τις πατάτες ανακατεύουμε και αφήνουμε για 20-25 λεπτά να μαριναριστούν.
2) Μεταφέρουμε τις πατάτες στον κάδο του airfryer και ψήνουμε για 20-25 λεπτά στους 180°C ή στο πρόγραμμα για πατάτες. Ανακατεύουμε συχνά κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.
καραΣΩΣ 2: Πατάτα χωρίς σως στο πλάι δεν γίνεται. Όσο ψήνονται οι πατάτες, φτιάχνουμε μια πανεύκολη λεμονάτη σως με βάση την Hellmann’s Vegan Mayo, που έχει τη γεύση της αγαπημένης μας μαγιονέζας σε vegan εκδοχή.
3) Παράλληλα ετοιμάζουμε την sauce. Σε μπολ βάζουμε την όλα τα υλικά, 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί. Αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.
4) Aπλώνουμε σε πιάτο τις πατάτες και σερβίρουμε με τη sauce.
Πηγή:https://www.madameginger.com