Ψητές πατάτες με γέμιση τυριού και αρακά

Τηγανητές, στον φούρνο, πουρέ ή γιαχνί οι πατάτες πάντα θα καταφέρνουν κλέβουν τις εντυπώσεις

Τηγανητές, στον φούρνο, πουρέ ή γιαχνί οι πατάτες πάντα θα καταφέρνουν κλέβουν τις εντυπώσεις

Σε οποιαδήποτε μορφή τους, οι πατάτες πάντα θα καταφέρνουν κλέβουν τις εντυπώσεις και να αποτελούν ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα. Εμείς σου βρήκαμε μια από τις πιο παιχνιδιάρικες και νόστιμες συνταγές έχοντας φυσικά ως βασικό συστατικό την πατάτα.

Υλικά

  • 2 μεσαίες πατάτες
  • 200 γρ. κρέμα τυριού
  • 150 γρ. αρακά, φρέσκο ή κατεψυγμένο, βρασμένο
  • 4-5 φύλλα δυόσμο, ψιλοκομμένα
  • ¼ ματσ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τις πατάτες και με μια πετσέτα τις στεγνώνουμε πολύ καλά. Τις μεταφέρουμε σε ένα ταψί περασμένο με λαδόκολλα και τις τρυπάμε καλά με ένα πιρούνι. Στη συνέχεια τις λαδώνουμε, τις αλατίζουμε και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C, στις αντιστάσεις για 1 ώρα. Σε ένα μπολ βάζουμε τον αρακά, τον δυόσμο, τον μαϊντανό, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον ξερό κόλιανδρο και 200 γρ. κρέμα τυριού, προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν. Το βάζουμε στο ψυγείο.

Όταν γίνουν οι πατάτες, τις βγάζουμε από το φούρνο, τις κόβουμε κατά μήκος και παίρνουμε λίγο από το εσωτερικό της ψημένης πατάτας την πολτοποιούμε με ένα πιρούνι και την προσθέτουμε στη γέμιση με τυρί κρέμας. Ανακατεύουμε, γεμίζουμε τις πατάτες με το μείγμα της γέμισης και σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.