Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ψητές μπανάνες

Ψητές μπανάνες

Αν οι μπανάνες σου έχουν ωριμάσει πολύ, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να τις πετάξεις

Αντιθέτως, μπορείς να φτιάξεις ένα νόστιμο επιδόρπιο. Ειδικά αν συνοδεύσεις τις μπανάνες σου με λιωμένη σοκολάτα, καραμέλα αλλά και παγωτό πίστεψε με το αποτέλεσμα θα είναι μοναδικό.

Υλικά

  • 6 ώριμες μπανάνες
  • Χυμός ενός πορτοκαλιού
  • 6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 4 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
  • Ρούμι

Εκτέλεση

Βουτυρώστε ένα ταψί αρκετά μεγάλο, ώστε να χωράει τις μπανάνες σε μία στρώση. Κόψτε κάθε μπανάνα στη μέση κατά μήκος και αφήστε τη φλούδα τους. Τοποθετήστε τες στο ταψί και περιχύστε τες με τον χυμό πορτοκαλιού. Πασπαλίστε με τη ζάχαρη και τοποθετήστε σε αραιά διαστήματα το βούτυρο.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάλτε το ταψάκι στο φούρνο και ψήστε για 6 με 7 λεπτά ή μέχρι η επιφάνεια να ροδίσει ελαφρά και να λιώσει η ζάχαρη, χωρίς να τις γυρίζετε. Κόψτε τες σε τέταρτα. Περιχύστε ελαφρά με το ρούμι και σερβίρετε τις μπανάνες ζεστές ή σε θερμοκρασία δωματίου. Οι εύκολες ψητές μπανάνες είναι έτοιμες να τις απολαύσεις με ότι συνοδευτικό επιθυμείς.

Διαβάστε επίσης