Εάν η οικογένεια αγαπάει τα ψάρια, σας έχουμε μια ωραία ψαρόσουπα.
Ένα φαγητό που δεν στοιχίζει πολλά, μπορείτε να το φτιάξετε από 6 ευρώ!
Είναι εύκολη και γίνεται γρήγορα. Με εξαιρετική διατροφική αξία χάρις στην υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες από τα ψάρια και πλούσια σε λιπαρά οξέα, βιταμίνες, και ιχνοστοιχεία.
Τρώγεται πιο εύκολα τον χειμώνα και μας ζεσταίνει. Μπορεί να λειτουργήσει και ως αποτοξίνωση μετά από την κρεοφαγία των γιορτών. Όμως σημαντικό ρόλο παίζει η θρεπτική αξία της.
Να θυμίσουμε ότι τα ω-3 λιπαρά οξέα προστατεύουν την καρδιακή λειτουργία, έχουν προληπτική δράση ενάντια στον καρκίνο, τα εγκεφαλικά επεισόδια και τον σακχαρώδη διαβήτη. Επίσης ελαττώνουν την αρτηριακή πίεση και έχουν αντικαταθλιπτικές ιδιότητες!
Αναφέρομαι σε όλα αυτά για να δούμε πως με λίγα χρήματα μπορούμε να αλλάξουμε τον τρόπο ζωής μας ως προς το καλύτερο με όφελος πάντα προς την υγεία μας.
Πάμε να δούμε τα υλικά μας:
3 καρότα.
2 πατάτες μεσαίες.
1 τέταρτο σελινόριζα
3 φύλλα σέλινο
1 κρεμμύδι.
3 σκελίδες σκόρδο.
1 κεφάλι βακαλάο (από μεγάλο βακαλάο)
150 γρ ελαιόλαδο.
Αλάτι ,πιπέρι.
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα μεγάλη βάζουμε το νερό με το κεφάλι ψαριού. Το αφήνουμε να βράσει 10 λεπτά και μετά στραγγίζουμε το νερό και αποσύρουμε το κεφάλι ψαριού.
Καθαρίζουμε το κεφάλι κρατώντας το κρέας του ψαριού. Θα εντυπωσιαστείτε πόσο καθαρό κρέας βγαίνει!
Στη συνέχεια ρίχνουμε όλα τα λαχανικά μας και το ελαιόλαδο.
Αφού βράσουν (περίπου 10 λεπτά) πολτοποιούμε με το μπλέντερ χειρός τα λαχανικά μας και προσθέτουμε και το ψάρι που καθαρίσαμε. Το αφήνουμε να βράσει για 3-5 λεπτά και κατεβάζουμε από την φωτιά.
Είναι έτοιμη για σερβίρισμα! Επίσης μπορείτε να φτιάξετε και σπιτικά κρουτόν.
Καλή επιτυχία!