Ψάρι στο φούρνο με λαχανικά από την Αργυρώ, ένα θρεπτικό φαγητό γεμάτο γεύση.
Βάλτε τα λαχανικά που αγαπάτε και πατάτες κομμένες σε καρέ, και απολαύστε αυτό το πεντανόστιμο φαγητό όλο το χρόνο. Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή και, ακόμη κι αν δεν ανήκετε στους λάτρεις του ψαριού, θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!
Μία εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή της Αργυρώς για να φτιάξετε ψάρι στο φούρνο. Με πατάτες και μπόλικα λαχανικά, το ψάρι στο φούρνο θα γίνει τόσο νόστιμος και μυρωδάτος που δεν θα αντισταθεί κανείς. Βάλτε τα λαχανικά που σας αρέσουν περισσότερο και απολαύστε το ψάρι ψητό στο φούρνο κάθε εποχή.
Υλικά
- 1½ kg καθαρισμένο ψάρι (μπακαλιάρο ή φαγκρί ή συναγρίδα ή σκορπίνα κ.λπ.)
- 3 κλων. σέλερι κομμένα σε καρέ
- 3 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε καρέ
- 3 ντομάτες κομμένες σε καρέ
- 3 πατάτες κομμένες σε μικρά καρέ
- 1 ντομάτα κομμένη σε φέτες
- 2 κλων. φρέσκο θυμάρι ή φρέσκια ρίγανη
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
- Με ένα μαχαίρι κόβουμε όλα τα λαχανικά σε καρέ.
- Στη συνέχεια, καθαρίζουμε το ψάρι από τα λέπια και τα βράγχια και πλένουμε πολύ καλά την κοιλιά του.
- Σε μακρόστενο ταψί ή πυρίμαχο σκεύος στρώνουμε τα κομμένα σε καρέ λαχανικά.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και τα ανακατεύουμε με τα χέρια.
- Τοποθετούμε το ψάρι πάνω στο στρώμα των λαχανικών και το καλύπτουμε με τις φέτες ντομάτας.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Μπήγουμε στα υλικά το θυμάρι και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο.
- Καλύπτουμε το ταψί με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200οC, στις αντιστάσεις, για 40΄.
- Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμη 15΄.
Πηγή: argiro.gr