Δροσερό γεύμα!
Γρήγορο, ελαφρύ και πεντανόστιμο ψάρι με χόρτα εποχής και ωμή «σάλτσα» ντομάτας.
Υλικά
Μερίδες: 6
- 6 φέτες ή φιλέτα από σφυρίδα ή συναγρίδα ή λαβράκι κ.ά., 200 γρ. η καθεμία
- λίγο ελαιόλαδο για το άλειμμα
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1.200 γρ. χόρτα εποχής, καθαρισμένα και χοντροκομμένα (σέσκουλα, βλίτα κ.ά.)
Για την ωμή «σάλτσα» ντομάτας
- 200 γρ. ώριμες ντομάτες, χοντροκομμένες
- 1/2 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
- 1 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό
- 60 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Σάλτσα
- Για να φτιάξουμε το ψάρι με χόρτα εποχής και ωμή «σάλτσα» ντομάτας, ξεκινάμε με τη σάλτσα.
- Χτυπάμε στον πολυκόφτη τις ντομάτες μέχρι να πολτοποιηθούν.
- Τις σουρώνουμε και αφήνουμε το ζουμί τους σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε στο μπολ όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι.
Χόρτα
- Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα χόρτα για περίπου 6-8 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Τα στραγγίζουμε και τα πατάμε λίγο με τα χέρια μας για να φύγουν τα πολλά νερά.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα χόρτα με τη μισή «σάλτσα» ντομάτας.
Ψάρι
- Παράλληλα, προθερμαίνουμε τον φούρνο στη λειτουργία του γκριλ και στρώνουμε με λαδόκολλα ένα ρηχό ταψί.
- Λαδώνουμε τις φέτες ψαριού, τις αλατοπιπερώνουμε και τις τακτοποιούμε στο ταψί.
- Ψήνουμε για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να γίνουν.
- Ξεφουρνίζουμε, τακτοποιούμε σε πιατέλα και περιχύνουμε με την υπόλοιπη «σάλτσα».
ΠΗΓΗ:https://www.gastronomos.gr/syntagh/psari-me-chorta-epochis-kai-omi-saltsa-ntomatas/270269/