Πρωτότυπες ιδέες για κουρτίνες στο σπίτι σου!

Πρωτότυπες ιδέες για κουρτίνες στο σπίτι σου!

Οι κουρτίνες έχουν πολύ σημαντικό ρόλο στη διακόσμηση κάθε του δωματίου

Πρέπει να λάβεις υπόψη το μέγεθος και το σχήμα του παραθύρου ή της μπαλκονόπορτας καθώς και το πόσο φως θέλεις να μπαίνει στο δωμάτιο. Ευτυχώς υπάρχει τεράστια γκάμα χρωμάτων, υφασμάτων, σχεδίων και μηκών. Ωστόσο υπάρχουν και άλλοι τρόποι να διακοσμήσεις το δωμάτιο σου με κουρτίνες, αναβαθμίζοντας το και κάνοντας το να φαίνεται πιο όμορφο και ενδιαφέρον. Παρακάτω θα βρεις μερικές ενδιαφέρουσες ιδέες!

Γύρω από το κρεβάτι

Ένας πρωτότυπος τρόπος να διακοσμήσεις το δωμάτιο σου είναι να τυλίξεις τις κουρτίνες γύρω και πάνω από το κρεβάτι σου. Θα δώσουν ένα πολυτελές και αρχοντικό ύφος στο δωμάτιο σου. Tip: Προτίμησε διαφανείς κουρτίνες και αέρινα υφάσματα για ένα τέλειο αποτέλεσμα.

Κουρτίνες ως διαχωριστές δωματίων

Σε αυτή τη περίπτωση θα σου προτείναμε να χρησιμοποιήσεις πιο χοντρά και πιο βαριά υφάσματα, με σκοπό να δημιουργήσεις μια πόρτα. Συνδύασε τες με τη διακόσμηση του δωματίου σου και θα έχεις ένα πρωτότυπο και πολυτελές αποτέλεσμα που σίγουρα θα λατρέψεις!

Στους τοίχους

Αν θες να δώσεις μια πιο αέρινη αίσθηση στο δωμάτιο σου, βάλε κουρτίνες κατά μήκος κάποιου τοίχου. Με τον τρόπο αυτό θα δημιουργήσεις μια πολύ ρομαντική αλλά και μοντέρνα αίσθηση στο δωμάτιο σου. Tip: Μπορείς να βάλεις μόνο σε έναν τοίχο ή και σε ολόκληρο το δωμάτιο.

Ξεχωριστό κρέμασμα

Μια ωραία και μοντέρνα ιδέα είναι να τυλίξεις τις κουρτίνες γύρω από το κουρτινόξυλο. Έτσι όχι απλά θα έχεις κρεμάσει τις κουρτίνες σου με έναν ενδιαφέρον τρόπο αλλά θα έχεις δώσει μια επιπλέον μοντέρνα πινελιά στη διακόσμηση του δωματίου σου.

Δείτε ακόμα
Πώς να αφαιρέσεις εύκολα και γρήγορα λεκέδες από τάπερ

Κουρτίνες στο προσκέφαλο του κρεβατιού σου

Αν θες μια πιο ρομαντική πινελιά στο δωμάτιο σου, βάλε τις κουρτίνες στο προσκέφαλο του κρεβατιού σου. Προτίμησε απλά και λεπτά υφάσματα και απόφυγε τα πολύ έντονα χρώματα και σχέδια καθώς και τα υφάσματα με περιττό βάρος.

Ιδιαίτερα κουρτινόξυλα

Κάνε τη διαφορά και διάλεξε κουρτινόξυλα με πρωτότυπα σχέδια όπως για παράδειγμα ένα κλαδί. Διάλεξε ένα κομμάτι φυσικού ξύλου και επέλεξε το κατάλληλο πάχος ανάλογα με το βάρος της κουρτίνας που θα κρεμάσεις σε αυτό. Μπορείς επίσης να βάλεις σχοινί ως κουρτινόξυλο ή ακόμα να δοκιμάσεις πιασίματα που δε συμπεριλαμβάνουν καν κουρτινόξυλο!

Διαβάστε
ακόμα